AGENTS OF S.H.I.E.L.D. S03E01: “Laws Of Nature”

Marvel's-Agents-of-S.H.I.E.L.D.-vscΣκηνοθεσία: Vincent Misiano
Σενάριο: Jed Whedon, Maurissa Tancharoen
Πρωταγωνιστούν: Clark Gregg, Chloe Bennet, Iain De Caestecker κ.ά.
ABC

SPOILER ALERT! Το παρόν άρθρο περιέχει σημαντικά και μη spoilers για το συγκεκριμένο επεισόδιο και τη σειρά γενικότερα. Αν σκοπεύετε να το δείτε και δε θέλετε να σας αποκαλυφθούν γεγονότα και καταστάσεις, συνεχίστε εδώ.

To Comicdom, πιστό στο ραντεβού του με τη νέα τηλεοπτική σεζόν, είναι εδώ για να ενημερώσει εσένα, υπεύθυνε κομιξοτηλεθεατή, για όλα τα τρέχοντα στο χώρο της live action, comics-related τηλεόρασης. ΟΚ, όχι με τόσο πάθος, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να σας γράφουμε για αυτά που προλαβαίνουμε να δούμε!

Μέσα στον ορυμαγδό (!) νέων τηλεοπτικών σειρών βασισμένων σε comics (τονίζω το “βασισμένων”), έχουμε και κάποιες σταθερές αξίες, παλιές αγάπες, γνώριμες μυρωδιές – πείτε τις όπως θέλετε. Μία από αυτές τις σειρές είναι, φυσικά, και το MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. (για τους φίλους, “MAoS”), που, μετά από ένα πολύ δυνατό κλείσιμο για τη δεύτερη σεζόν και την αναμονή ενός ολόκληρου καλοκαιριού, επιστρέφει δυναμικά, απ’ ό,τι φαίνεται!

Η νέα σεζόν ξεκινά ακριβώς από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη. Ή μάλλον όχι. Ξεκινά περίπου από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα λεπτά που έβλεπα το επεισόδιο αυτό, ήμουν σχεδόν βέβαιος πως κάτι έχω χάσει. Λίγο η ηλικία, λίγο το μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε, δε θυμόμουν τίποτα. Ευτυχώς, όμως, οι αρμόδιοι φρόντισαν να μας κατατοπίσουν στη συνέχεια του επεισοδίου – όχι πάντα ιδιαίτερα έξυπνα ή κομψά, οφείλω να ομολογήσω – καλύπτοντας όποιο κενό ίσως υπήρχε.

Agents-of-SHIELD-Season-3

Το επεισόδιο ξεκινά με την εμφάνιση ενός νέου, αδαή για τις δυνάμεις του, μεταλλαγμένου – ή Inhuman, όπως προτιμούν να τους ονομάζουν εντός σειράς. Τον συγκεκριμένο νεαρό (που ακολουθεί πολλά κλισέ του political correctness – δε θα επεκταθω) τον κυνηγάει μια μαυροφορεμένη, τύπου S.H.I.E.L.D. οργάνωση. Δεν είναι όμως η S.H.I.E.L.D., μιας και η πραγματική S.H.I.E.L.D., αυτή του Agent Coulson, εμφανίζεται από τη γωνία για μία θεαματική διάσωση. Κάπου εδώ, ξεκινά το πανυγήρι εντυπωσιασμού. The shit got real, που θα λέγανε και στο χωριό μου. Τα gadgetάκια που έχουν στη διάθεσή τους οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D. είναι άκρως εντυπωσιακά, με αποκορύφωμα το νέο παιχνίδι του Coulson, κάτι μεταξύ αεροπλάνου και helicarrier. Ακολουθεί ένα άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο άκομψο – τι λέγαμε; – catching up, ώστε να δούμε το status ορισμένων βασικών ηρώων, και έπειτα μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό, παίρνοντας μία γεύση από το την κατεύθυσνη που θα ακολουθήσει το storyline σε αυτή τη σεζόν.

Το characterization του επεισοδίου ήταν αρκετά (και αναμενόμενα) στιβαρό, κρατώντας τις παλιές συνήθειες από τις προηγούμενες χρονιές και αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους βασικούς πρωταγωνιστές. Ο ρυθμός και αυτός γνώριμος, αν και λίγο πιο γρήγορος από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στη συγκεκριμένη σειρά. Γενικά, μου φάνηκε πως το MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. αποκτά έναν πιο action – superhero προσανατολισμό, κάτι όμως που θα φανεί πιο ξεκάθαρα στο επόμενα επεισόδια. Η παραγωγή κινείται στα γνωστά υψηλά επίπεδα και η σκηνοθεσία ήταν δίχως εκπλήξεις.

Θα συνεχίσω να βλέπω το MAoS και φέτος; Φυσικά! Ειδικά μετά το φοβερό cliffhanger που ανοίγει – κυριολεκτικά- νέους ορίζοντες για τη σειρά…

Agents-of-SHIELD-Season-3-Premiere-Lash-Inhuman