STAR WARS: REBELS – THE SIEGE OF LOTHAL

SiegeOfLothalPosterΣενάριο: Simon Kinberg
Σκηνοθεσία:  Steward G. Lee, Steve Lee
Πρωταγωνιστούν: Taylor Gray, Vanessa Marshall, Freddie Prinze Jr., Tiya Sircar, Steven Blum κ.ά.
Lucasfilm Animation, Disney Television Animation

Μιας και η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του REBELS πλησιάζει, αποφάσισα να γράψω για την τηλεταινία με τίτλο THE SIEGE OF LOTHAL που προβλήθηκε το καλοκαίρι.

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του φινάλε της πρώτης season είναι η εμφάνιση της Ahsoka Tano. Η μεγαλύτερη έκπληξη της ταινίας, όμως, είναι ο Darth Vader. Ο Vader πάει στον Lothal (εκεί που ξεκίνησαν όλα για τους Rebels), ανακοινώνοντας στην Maketh Tua, Imperial υπουργό που έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους Rebels στο παρελθόν, πως θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αναποτελεσματικότητα της δράσης της. Όταν ακούς κάτι τέτοιο από τον Darth Vader, μάλλον δεν πρόκειται για κάτι καλό. Εν τέλει, πάνω στον πανικό της ζητάει βοήθεια από… τους Rebels!

Οι Rebels πλέον έχουν ενωθεί και με άλλους επαναστάτες, έτοιμοι να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στην αυτοκρατορία. Θα  αποφασίσουν να κάνουν το χατήρι στη Maketh Tua, αλλά χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει στον Lothal. Ας αναφέρω απλά ότι δεν ξέρουν καν την ύπαρξη του Lord Vader – οι καημένοι…

Το ωραίο με την ταινία είναι το ότι σε χορταίνει. Είναι πάνω από μία ώρα με απίστευτα dogfights και show off από τον αγαπημένο λόρδο (θυμίζοντας μας τις podracer εποχές του), αλλά και τις ενδιαφέροντες εξελίξεις πάνω στο ερώτημα “Ashoka”. Η μικρή ομάδα των Rebels επίσης έχει πλέον μεγάλες ευθύνες που θα κληθεί να… συνειδητοποιήσει.

Η ταινία θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή και το απόλυτο ορεκτικό για την δεύτερη season. Αν έχετε σκοπό να δείτε τον δεύτερο κύκλο, βέβαια, η ταινία είναι υποχρεωτική και το review αυτό το “ξυπνητήρι” που χρειαζόσασταν για να τη δείτε!

The_Siege_of_Lothal_Vader_Kanan