Στη Μάχη Του Μαραθώνα

Ταξιδέψτε ξανά σε μια από τις πλέον σημαντικές μάχες της Ιστορίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Στη Μάχη Του Μαραθώνα

WriterΚατερίνα ΣέρβηArtistΘανάσης ΠέτρουPublisherΕκδόσεις Πατάκης

Κυκλοφόρησε το πρώτο graphic novel της νέας σειράς comics του Πατάκη, “Ιστορικά Εικονογραφημένα”, το οποίο πραγματεύεται τη γνωστή ιστορική μάχη των αρχαίων Αθηναίων και Πλαταιών εναντίον των Περσών, κατά την πρώτη εισβολή τους, το 490 π.Χ. Πρόκειται, ίσως, για την πιο αληθοφανή κομιξική μεταφορά της εν λόγω μάχης, ειδικά, σε σχέση με το 300: RISE OF AN EMPIRE, σε πανέμορφο σχέδιο και χρώμα από τον Θανάση Πέτρου και όσο πιο δυνατόν αντικειμενικό σενάριο από την αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη.

Η μόνη ένσταση αφορά στον υπερβολικά παιδαγωγικό χαρακτήρα του comic, κατά τον οποίο τρία αγοράκια πηγαίνουν κι αυτά στη μάχη, ως ανιχνευτές. Αυτό το κατατάσσει σε comic για ανήλικο κοινό, που όμως θα το απολαύσουν εξίσου και οι ενήλικες. Αξιοσημείωτη και η έλλειψη του Φειδιππίδη, όμως στο ένθετο 6σέλιδο η ίδια η Σέρβη εξηγεί πως είναι διφορούμενη η αληθινή ύπαρξή του και μπορεί να ανήκει στη μυθική διάσταση της μάχης.