The Perfect Insider S01E01

White Meeting

Το Studio A-1 Pictures αυτόν τον Οκτώβρη μεταφέρει σε anime το ομώνυμο μυθιστόρημα του Mori Hiroshi, το οποίο έχει γίνει manga, visual novel καθώς και live action movie. Η ιστορία έχει ως κεντρικά πρόσωπα τον Saikawa Souhei, έναν καθηγητή, και τη φοιτήτριά του, τη Nishinosono, οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τη μυστηριώδη Magata Shiki, μια ιδιοφυΐα που ζει μόνη της κάνοντας έρευνες. Άθελα τους, όμως, μπλέκονται σε ένα παιχνίδι γεμάτο έγκλημα και σκοτεινά μυστικά.

“Whenever I get up in the morning, I always think to myself, am I really the same person I was yesterday?” Από τα πρώτα λεπτά κιόλας παίρνουμε μια γεύση από το anime, παρ’ ότι το πρώτο επεισόδιο αποτελεί μια εισαγωγή στη κυρίως ιστορία, που είναι γεμάτη μυστήριο και φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου. Οι χαρακτήρες δεν είναι τυπικοί, έχουν ιδιαιτερότητες, ελαττώματα και αντι-ηρωικές προδιαγραφές. Η αφήγηση γίνεται με μεστό τρόπο, ήρεμα, με διαλόγους που ναι μεν θέτουν μια βάση για το τι θα ακολουθήσει, καθώς εκφράζουν προβληματισμούς, αλλά από την άλλη, δεν κουράζουν.

Perfect Insider-3

Επιμελώς ατημέλητο σκηνικό, με ωραίο και καλοδουλεμένο artwork, σε σκοτεινό background, με μια ποιητική χροιά και ανορθόδοξη διάθεση. Κάπως έτσι μας υποδέχεται το anime που σκηνοθετεί ο Kanbe Mamoru, δελεάζοντας τους θεατές που αγαπούν πιο ιδιαίτερα, σκοτεινά anime, τα οποία φλερτάρουν με υπαρξιακά ερωτήματα. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι σκηνοθετικά έγινε καλή δουλειά, η οποία, σε συνδυασμό με την οπτική ποιότητα του animation, δεν με άφησαν να πλήξω, παρά τους συνεχείς διαλόγους. Ένιωθα να με ελκύουν αρκετά οι φυσιογνωμίες του Saikawa Souhei και της Magata Shiki, σε βαθμό που να μου κρατούν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες το ενδιαφέρον σ’ αυτό το επεισόδιο.

Από άποψη μουσικής, είναι χαρακτηριστικό το δυναμικό opening κομμάτι με τίτλο “Talking”, που μου άρεσε και δεν κρύβω ότι με επηρέασε θετικά (ως γνωστόν, anime χωρίς καλή μουσική χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να κερδίσει τις εντυπώσεις). Η κλασική μουσική – που επίσης αγαπώ – στο soundtrack, έδωσε μια σοβαρότητα και, κυρίως, δραματικότητα. Ως εισαγωγή, το πρώτο επεισόδιο του THE PERFECT INSIDER δεν με απογοήτευσε, απεναντίας μου κίνησε την περιέργεια. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Οκτωβρίου και αναμένεται να έχει 11 επεισόδια.