Civil War #5

Ένα από τα καλύτερα tie-ins του Secret Wars έφτασε στο τέλος του
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War #5

WriterCharles SouleArtistLeinil Francis Yu

Ένα από τα καλύτερα – κατά τη γνώμη μου – tie-ins του SECRET WARS της Marvel έφτασε κι αυτό στο τέλος του, με την ποιότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τα σύνορα μεταξύ προηγούμενων events της Marvel να γίνονται δυσδιάκριτα. Χωρίς να θέλω να κάνω spoilers σε όσους δεν έχουν ακόμη διαβάσει το τέταρτο τεύχος, δύο ακόμη events της Marvel τρύπωσαν μέσα στο CIVIL WAR και έκριναν σημαντικά την εξέλιξή του.

Το τέλος, βέβαια, δεν ήρθε καθόλου βολικά και εύκολα και αυτό μας δίνει μεγάλες ελπίδες και για αυτό του core series του SECRET WARS, το οποίο ελπίζω να αποδειχθεί αντάξιο κάθε καλού τέλους που είδαμε στα tie-ins του. Οι κόποι του Charles Soule, λοιπόν, απέδωσαν, αλλά αυτοί του Leinil Francis Yu ήταν που εντυπωσίασαν περισσότερο. Και σε αυτό το τελευταίο τεύχος, κάθε σκηνή μάχης και κάθε panel με διαλόγους διακρινόταν από την απαραίτητη ένταση στις γραμμές και μια μιλιταριστική αίσθηση στα χρώματα (τα οποία χρωστάμε στους Sunny Gho και Matt Milla), με το τελικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη τη σειρά να ξεχωρίζει από οτιδήποτε έχει προηγηθεί ή έχει συνδεθεί μαζί της.