Έκθεση: Οι «Όμορφες Εικόνες» του Βελγικού Κέντρου Κόμικς

5 έως 21 Νοεμβρίου στην Athens Comics Library

Η Athens Comics Library υποδέχεται τις πιο όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς. Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος “Things From Belgium”, η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βελγικό Κέντρο Κόμικς, που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών επιτυχημένης και αδιάκοπης λειτουργίας, διοργανώνουν μια ακόμη επετειακή έκθεση στην Αθήνα.

Το Βελγικό Κέντρο Κόμικς (Belgian Comic Strip Center, BCSC) άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1989, στις Βρυξέλλες, και λειτουργεί έκτοτε ως εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη κι ένα σπάνιο αρχείο συλλεκτικών comics από όλο τον κόσμο, αποτελώντας στην ουσία ένα φιλόξενο «σπίτι» για τους καλλιτέχνες και τους λάτρεις αυτού του είδους Τέχνης, που είναι γνωστή και ως «Ένατη Τέχνη».

PROSKLHSH-ATHENS

Φέτος, με αφορμή τα 25α γενέθλιά του, το Κέντρο διπλασιάζει τον αριθμό των επισκεπτών του, που ανέρχονται σε 200.000 ετησίως, ταξιδεύοντας το ίδιο σε εμάς, μέσα από 30 συλλεκτικά comics που απεικονίζουν το κτίριο, κι έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες, φίλους του κέντρου, μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια λειτουργίας του, ξεκινώντας από το 1989 και φτάνοντας στο σήμερα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση έχει ταξιδέψει φέτος σε πόλεις της Ελλάδας, όπως η Κέρκυρα, η Πάτρα, η Ρόδος, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη και το Ηράκλειο.

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 16:00.