Uncanny Avengers #1

Ομάδα... σκορποχώρι!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny Avengers #1

WriterGerry DugganArtistRyan StegmanPublisherMarvel Comics

Δεν έχω διαβάσει προηγούμενα τεύχη των UNCANNY AVENGERS (Γιατί Uncanny; Επειδή αποτελούν την ομάδα που θα επαναφέρει τη συνεργασία ανάμεσα σε Avengers και Mutants, μετά τα γεγονότα του AvX), αλλά ελπίζω να μην έπασχαν από την ασθένεια που ταλανίζει αυτό εδώ το τεύχος, που αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή μαζί τους.

Η ασθένεια αυτή δεν είναι άλλη από μια κατακερματισμένη ομάδα που δεν με έπεισε ούτε για το κοινό μέλλον των πρωταγωνιστών, ούτε για το κοινό δικό μου μέλλον μαζί της. Ο Gerry Duggan προσπαθεί φιλότιμα να αναπτύξει ταυτόχρονα πολλούς χαρακτήρες, αλλά το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί. Ειδικά στην περίπτωση της πρωτοεμφανιζόμενης Synapse (το… political correctness θέλει πια παντού στη Marvel έναν Inhuman), το characterization είναι σχεδόν μηδαμινό.

Την παράσταση, βέβαια, κλέβει ο Deadpool, με τον οποίο ο Duggan είχε πάρε-δώσε και στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα μεγάλα όπλα, όμως, εξαφανίζονται και ακόμη και ο Spider-Man και ο Human Torch μου δίνουν την εντύπωση του “δολώματος” στο cover. To καρτουνίστικο και σχεδόν παραμορφωτικό σχέδιο του Ryan Stegman, τέλος, περισσότερο με αποσυντόνισε από την ανάγνωση παρά συνεισέφερε στον συνολικό τόνο του comic.