Uncanny Inhumans #1

Αξιοπρεπής ποιότητα αλλά και ποσότητα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny Inhumans #1

WriterCharles SouleArtistSteve McNivenPublisherMarvel Comics

Στο πρώτο τεύχος του UNCANNY INHUMANS συμβαίνουν πολλά. Ο Black Bolt έρχεται αντιμέτωπος με τον Kang the Conqueror, καθώς αναζητά τον χαμένο γιο του, η Medusa προσπαθεί να αλλάξει στάση στη διακυβέρνηση της New Atillan, και, στη δεύτερη ιστορία του τεύχους, ο ανάπηρος πλέον Gorgon βρίσκεται σε ρόλο Xavier, εκπαιδεύοντας την νέα γενιά των Inhumans, οι οποίοι παράλληλα αναζητούν ανθρώπους που μεταμορφώθηκαν από το Terrigen Mist. Και αν όλα αυτά δεν αρκούν, έχουμε κι ένα ανεξήγητο subplot, για τη σχέση της Medusa με τον Human Torch, ο οποίος έχει και ρόλο πρέσβη μεταξύ ανθρώπων και Inhumans.

Μέσα σε όλον αυτόν το χαμό, ο Soule αφιερώνει μερικές σελίδες για να σχολιάσει το γεγονός ότι οι Inhumans πάνε να παραγκωνίσουν τους X-Men, τόσο εντός όσο και εκτός των σελίδων του comic, χρησιμοποιώντας τον Hank McCoy/Beast για να μας δείξει την αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο “είδη” που διεκδικούν τον τίτλο του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Συνοπτικά, έχουμε ένα τεύχος που προσφέρει στον αναγνώστη αξιοπρεπή ποιότητα αλλά, κατά κύριο λόγο, ποσότητα. Στον κόσμο των mainstream comics, όπου ολόκληρα τεύχη μπορεί να περάσουν χωρίς να έχουν προσφέρει στη σειρά τους απολύτως τίποτα, αποτελώντας ουσιαστικά filler, κάτι τέτοιο αποτελεί σημαντικό plus.