Young Black Jack S01E01

Where’s the Doctor?
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Young Black Jack

Season/EpisodeS01E01 WriterRyōsuke Takahashi DirectorMitsuko Kase CastYuichiro Umehara, Junichi Suwabe, Koji Yusa NetworkCrunchyroll

Αυτή είναι η ιστορία της πρώιμης ζωής του Kuro Hazama, του επονομαζόμενου αργότερα Black Jack – ενός ιδιόρρυθμου νεαρού που αποφασίζει να γίνει χειρούργος. Το σώμα και το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένα, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε όταν ήταν μικρός, γι’ αυτό και είναι γεμάτος ράμματα, ενώ τα μαλλιά του έχουν χάσει το χρώμα τους, με αποτέλεσμα να είναι μισά μαύρα και μισά λευκά. Το εκκεντρικό παρουσιαστικό του και η αντικοινωνική συμπεριφορά του, προκαλούν περιέργεια σε όσους τον γνωρίζουν.

Σύντομα, γίνεται φανερό το χάρισμα του να πραγματοποιεί, με επιτυχία, μέσα στις σκιές και υπό μυστηριώδεις συνθήκες, τις πιο δύσκολες εγχειρίσεις, παρ’ όλο που δεν έχει σπουδάσει.

Το animation, η μουσική και η πλοκή του νέου anime της Tezuka Productions (με character designs από τους Miura Nana και Katayama Miyuki), έχουν τις προδιαγραφές να κρατήσουν το ενδιαφέρον, αν και είναι αρχή ακόμα. Βέβαια, εδώ ο Black Jack εμφανίζεται κυρίως ως ένας ιδιόρρυθμος και γοητευτικός αντι-ήρωας με ευαισθησίες, παρά ως ένας σκληρός άνθρωπος που δεν διστάζει να απαιτήσει εξωφρενικά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για το έργο του. Ίδωμεν.