Supergirl S01E02

Stronger Together
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS01E02 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Ali Adler, Caitlin Parrish DirectorGlen Winter CastMelissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Jeremy Jordan, David Harewood, Calista Flockhart, Laura Benanti, Peter Facinelli NetworkCBS

Η Kara εξακολουθεί να αναζητεί τα “πατήματά” της και να προσπαθεί να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου (και παράλληλα, στη συνείδηση της αδερφής της – λένε πως η ανάγκη των younger siblings να κερδίσουν την επιδοκιμασία και την αποδοχή από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους είναι τεράστια… I wouldn’t know) ως μια legitimate υπερηρωίδα που μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό.

Όμως, το πρώτο της πραγματικά μεγάλο εγχείρημα, παρότι ξεκινάει καλά, έχει μια κάπως δυσάρεστη κατάληξη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αρχίσουν να γεννιούνται αμφιβολίες στην ίδια για το πόσο έτοιμη είναι, αλλά και να διχάζεται η γνώμη του κοινού (ή έστω, των Μέσων ενημέρωσης – κυρίως αυτών που ελέγχονται από το αφεντικό της, την Cat Grant) για το αν η παρουσία της Supergirl στην National City είναι ευχή ή κατάρα. Έτσι, συνειδητοποιεί πως α) είναι καλύτερα να ξεκινήσει από πιο “χαμηλά” τις υπερηρωικές της δράσεις και β) πως χρειάζεται βοήθεια, εκπαίδευση και καθοδήγηση, τομείς στούς οποίους θα την βοηθήσουν οι φίλοι της, James και Winn, αλλά και η αδερφή της, που της αποδεικνύει ότι η ωμή δύναμη δεν αρκεί για να μάχεται κάποιος σωστά.

Το δεύτερο επεισόδιο της (ήδη) αγαπημένης (μου, τουλάχιστον) σειράς κινείται στους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο – γρήγορους και ευχάριστους! Το σενάριο εξακολουθεί να ακροβατεί ανάμεσα στο παιδικό και το ενήλικο (χωρίς, όμως, να γίνεται “εφηβικό”), τa subplots δεν φορτώνονται στην κεντρική πλοκή, η ανάπτυξη των χαρακτήρων γίνεται στρωτά και οργανικά, και το cast μοιάζει να είναι απλά τέλειο!

Σιγά-σιγά, αρχίζω ακόμη και να συνηθίζω τον “παιδαρά Jimmy Olsen”, αν και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πείθω τον εαυτό μου πως πρόκειται για έναν καινούργιο χαρακτήρα, εντελώς διαφορετικό από αυτόν στον οποίο υποτίθεται πως βασίζεται…