Σεμινάριο Χρηματοδότησης Παραγωγών Κινουμένων Σχεδίων

9 έως 13 Νοεμβρίου Στην Τεχνόπολη

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων Ασιφα Ελλάς, τη διαδικτυακή πύλη GreekAnimation και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – InnovAthens.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS
9-13/11/2015, 17.30-20.30, είσοδος ελεύθερη με εγγραφή στο asifagreece@gmail.com

Η Ένωση Ελλήνων Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, η διαδικτυακή πύλη GREEKANIMATION και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, συνδιοργανώνουν σεμινάριο επαγγελματιών για τη χρηματοδότηση σχεδίων παραγωγής κινούμενων σχεδίων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς και δημιουργούς κινούμενων σχεδίων που αναζητούν χρηματοδότηση για τα σχέδια παραγωγής που αναπτύσσουν, ιδιαίτερα δε σε όσους επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση χρηματοδότησης στο υποπρόγραμμα MEDIA της Ε.Ε, το οποίο έχει ανοικτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων με πρώτη καταληκτική ημερομηνία την 19η Νοεμβρίου 2015. Οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση asifagreece@gmail.com. Στο τέλος του σεμιναρίου θα σταλεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

ASIFAHellas_seminar

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει θέματα σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου, πνευματικών δικαιωμάτων, αποτελεσματικής παρουσίασης δημιουργικών ιδεών, διεθνών συμπαραγωγών και θέματα αγοράς. Διεξάγονται καθημερινά τρίωρες συνεδρίες (διαλέξεις και εργαστήρια) από Έλληνες και ξένους εισηγητές. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής (οι εισηγήσεις των ξένων ομιλητών γίνονται στα αγγλικά):

MONDAY – 9 of November

17.30-19.00 Angelos Rouvas, GR, Greekanimation.com, Development Business Plan [Lecture]
19.00-20.30 Angelos Rouvas, GR, Greekanimation.com, Consulting session on Participants Ideas [Workshop]

TUESDAY – 10 of November

17.30-19.00 Jason Robertson, UK, Intellectual Property Rights and 360 projects [Lecture]
19.00-20.30 Jason Robertson, UK, What products are suited for Participants projects [Workshop]

WEDNESDAY – 11 of November

17.30-19.00 Joan Lofts, UK Consultant, Pitching a Project [Lecture]
19.00-20.30 Joan Lofts, UK Consultant, Creating and Pitching a Project in Teams [Workshop]

THURSDAY – 12 of November

17.30-19.00 Jason Robertson, UK, Essentials of Co-Production [Lecture]
19.00-20.30 Joan Lofts, UK Consultant, Co-Production Game [Workshop]

FRIDAY – 13 of November

17.30-19.00 Panagiotis Kyriakoulakos, GR, University of the Aegean, The MEDIA Development Business Plan [Lecture]
19.00-20.30 Panagiotis Kyriakoulakos, GR, University of the Aegean, Budgeting Development Projects Using MEDIA Template [Workshop]

Οι εισηγητές έχουν στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην αναζήτηση χρηματοδότησης και έχουν μεγάλη εμπειρία, ο καθένας στο αντικείμενό του.

Ο Άγγελος Ρούβας είναι σκηνοθέτης και ερευνητής με 40χρονη εμπειρία στον τομέα των κινουμένων σχεδίων και ιδρυτής της πύλης greekanimation.com, η οποία προσφέρει στην ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων δημιουργών, ταινιών, εταιριών, εκπαιδευτικού υλικού και γενικά πληροφοριών για τους Έλληνες επαγγελματίες.

Ο Jason Robertson διδάσκει διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων για την ανάπτυξη έργων για όλα τα μέσα και έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα κινούμενα σχέδια.

Η Joan Lofts έχει εργαστεί πάνω από 30 χρόνια στην παραγωγή κινουμένων σχεδίων για τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ITN, ITV, BBC, Childrens Channel, Teen Channel Trouble, Disney Channel, Nursery Channel, Sky, CiTV και ITV2. Επίσης εργάζεται πάνω από 10 χρόνια σε προγράμματα δια βίου μάθησης για δημιουργούς κινουμένων σχεδίων και είναι σύμβουλος του ευρωπαϊκού δικτύου δημιουργών και παραγωγών κινουμένων σχεδίων CARTOON. Πρόσφατες επιτυχημένες παραγωγές κινουμένων σχεδίων στις οποίες συμμετείχε η Joan Lofts είναι οι Tractor Tom, Peppa Pig, Humf, Little Kingdom και Lost and Found.

Ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος είναι Λέκτορας Πληροφορικής Κινηματογραφίας στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει διατελέσει παραγωγός οπτικοακουστικών και διαδραστικών έργων και είναι αξιολογητής στο υποπρόγραμμα MEDIA της Ε. Ε.