Ultimates #1

O πνευματικός διάδοχος του NEW AVENGERS και του F4
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ultimates #1

WriterAl EwingArtistKenneth RocafortPublisherMarvel Comics

Στην πρώτη ενσάρκωση της ομάδας των Ultimates στο κύριο σύμπαν της Marvel, στόχος τους είναι να λύνουν όλα τα κοσμικά και μεγάλης κλίμακας προβλήματα πριν καν πλησιάσουν τον πλανήτη μας. Πρόκειται για τα προβλήματα που προσπαθούσαν να λύσουν οι Illuminati, αλλά με τη διαφορά ότι αυτή η ομάδα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια.

Ο τίτλος μοιάζει με πνευματικό διάδοχο του NEW AVENGERS και του F4 του Jonathan Hickman. Ανάλογες απειλές, ποικίλο cast, εισαγωγή χαρακτήρων, concepts και ιδεών με ρυθμό πολυβόλου. Μια επιπλέον επιρροή του Al Ewing πιστεύω ότι είναι το run του Grant Morrison στο JLA.

Το μοναδικό αρνητικό είναι το πόσο χώρο αφιερώνει ο Ewing σε exposition. Από τη μία, είναι κατανοητό όταν έχει βάλει στην ίδια ομάδα χαρακτήρες που ελάχιστη σχέση είχαν μεταξύ τους και όταν εισάγει νέες απειλές και πρέπει να εξηγήσει πώς λειτουργούν and what not, από την άλλη, όμως, ξοδεύει πολύτιμο… screen time.

Το artwork του Kenneth Rocafort ταιριάζει με το στιλ των Ultimates. Τα designs του είναι ευφάνταστα (το σημαντικότερο σε μία τόσο heavy σε sci-fi σειρά) και είμαι fan των layouts του.