Utawarerumono: The False Faces S02E01

Curse
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Utawarerumono: The False Faces

Season/EpisodeS02E01 WriterTakamitsu Kono DirectorKeitaro Motonaga CastKeiji Fujiwara, Risa Taneda NetworkCrunchyroll

Με ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης μας γεμίζει το πρώτο επεισόδιο του UTAWARERUMONO: THE FALSE FACES, sequel και adaptation της σειράς UTAWARERUMONO του 2006.

Οπτικά και από πλευράς animation, είναι ένα αρκετά όμορφο επεισόδιο. Ξεκινά με φόντο ένα χιονισμένο τοπίο, όπου βρίσκεται ένας μυστηριώδης νεαρός που ξυπνάει χωρίς να θυμάται την ταυτότητά του. Το αντίβαρο της αδεξιότητας αυτού του χαρακτήρα είναι μια κοπέλα, η Kuon, η οποία τον σώζει από ένα τέρας που του επιτίθεται και του δίνει το όνομα Haku, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος είναι.

Οι χαρακτήρες έχουν αρκετό ενδιαφέρον – τόσο της δυναμικής, αλλά προστατευτικής Kuon, όσο και του αδέξιου Haku, που η αμνησία του δίνει αφορμές για κάποιες αστείες και κωμικοτραγικές φάσεις και αποτελεί το αλατοπίπερο του anime. Διανθισμένο από φαντασία, μυστήριο και σκηνές δράσης σε έναν εξωπραγματικό κόσμο, όπου όλα μπορούν να συμβούν, το UTAWARERUMONO: THE FALSE FACES είναι μια σειρά που, όπως όλα δείχνουν, βλέπεται ευχάριστα. Μου άφησε θετικές εντυπώσεις και, παρόλο που δεν έχω δει την παλιά version, η δομή της πλοκής ήταν άκρως κατατοπιστική. Έχει ήδη κυκλοφορήσει και σε manga, ΟVA, καθώς και σε game.