Injustice: Gods Among Us Year Four #12

Superman εναντίων Ολυμπίων!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Injustice: Gods Among Us Year Four #12

WriterBrian BuccellatoArtistMike S. MillerPublisherDC Comics

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε ο τέταρτος από τους συνολικά πέντε κύκλους του prequel spin-off του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού ξύλου, το οποίο εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω από ένα απλό spin-off και αναμένεται να επηρεάσει σεναριακά μέχρι και την επερχόμενη ταινία BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE.

Στον πρώτο χρόνο, είχε γίνει η βασική σύγκρουση των δύο ομάδων, αυτών του Superman και του Batman, στον δεύτερο είχαμε πάει σε διαστημικά επίπεδα, στον τρίτο σε μαγικά και πλέον στον τέταρτο ξεφεύγει τελείως το πράμα, οδηγώντας μας σε κυριολεκτικά θεϊκά επίπεδα. Ακολουθώντας τις αλλεπάλληλες ήττες της ομάδας του, ο Batman βρίσκει συμμάχους στο πρόσωπο των Ολύμπιων Θεών και εκβιάζουν μέχρι και τη βοήθεια της Wonder Woman ενάντια στον Superman, κατατροπώνοντας τον! Κάπως έτσι εγένετω η… ελληνική κατοχή του πλανήτη από τους Ολύμπιους!

Στο τελευταίο τεύχος, η ομάδα του Superman αντιμετωπίζει τους Ολύμπιους, ενώ οι ΗΠΑ εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους εναντίον τους. Η τελική μάχη επιλύεται σαν αρχαία ελληνική τραγωδία, με από μηχανής θεό τον Highfather των New Gods, ο οποίος δίνει ειρηνική λύση κατόπιν συζήτησης με τον Δία, στο όνομα της Source. Πρόκειται για το πιο αντικλιμακτικό φινάλε όλων των κύκλων και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για το Year 5, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, με ένα αναπάντεχο cliffhanger που αφήνει υπόνοιες για σύγκρουση σε επίπεδο multiverse.

Συγκριτικά, το Year 4, παρόλο που εμπεριέχει αξιομνημόνευτες σκηνές (Harley Quinn vs Εκατόγχειρα, Ερμής vs Flash), στο σύνολό του έχει τα περισσότερα προβλήματα σε επίπεδο ρυθμού. Αυτό που το σώζει είναι η σεναριακή ελευθερία, η οποία καθιστά και αυτόν τον κύκλο ένα ιδανικό comic για όσους θέλουν να διαβάζουν DC χωρίς να έχουν καμία επαφή με το New 52.