Huck #1

Θυμίζει old school Superman
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Huck #1

WriterMark MillarArtistRafael AlbuquerquePublisherImage Comics

Ξεκίνησε αυτό το μήνα το τσουνάμι από comics σε σενάριο Mark Millar, για το οποίο μας είχε ενημερώσει και στο MCM London Comic Con, με την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του HUCK. Ο ίδιος ο Millar είχε δηλώσει πως το HUCK το έγραψε επειδή τον πλήγωσε τόσο πολύ το MAN OF STEEL. I feel you bro.

Ο πρωταγωνιστής λοιπόν, θυμίζει old school Superman. Είναι ένα μυστηριωδώς παρατημένο παιδάκι, το οποίο μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και έμαθε να μην περνάει ούτε μία μέρα δίχως να κάνει μια καλή πράξη. Το παιδάκι πλέον μεγάλωσε και είναι ένα κτηνάκι χαμηλών τόνων που δουλεύει στο βενζινάδικο, ενώ κάνει κάθε μέρα από μια αγαθοεργία ή υπερηρωικό άθλο, χωρίς να αποζητά την προσοχή. Πρόκειται για το καλά κρυμμένο μυστικό μιας μικρής πόλης κάπου στις ΗΠΑ, μέχρι που αποφασίζει να πάει να βοηθήσει 200 μαθήτριες που έχει πιάσει ομήρους μια ομάδα της Boko Haram στη Νιγηρία. Τότε, το μυστικό του μαθαίνεται και… η συνέχεια στο επόμενο τεύχος.

Σεναριακά, έχει καλό ρυθμό, αφήνοντας εντυπώσεις μιας γλυκιάς ιστορίας, ενώ σχεδιαστικά είναι συμπαθητικό και λιτό, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο. Το χρώμα το βοηθάει αρκετά. Γενικά, είναι ένα ευχάριστο και ανάλαφρο ανάγνωσμα.