Τα Βρετανικά Comics Του Star Trek

Τα σπάνια comics επιστρέφουν μέσω της IDW

Τo 1969, έξι μήνες πριν το STAR TREK αρχίσει να προβάλλεται στη Βρετανία, το αγγλικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους ήρωες της σειράς, μέσα από μια – σπανιότατη σήμερα – σειρά comics. Η σειρά αποτελούνταν από εβδομαδιαία strips των 2-3 σελίδων και, παρόλο που κατέληξε να ζήσει μια ολόκληρη πενταετία, αρχικά είχε ως σκοπό απλά να παρουσιάσει στους Άγγλους τα ”βασικά” της τηλεοπτικής σειράς.

Αυτό που κάνει εκείνο το comic ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως οι δημιουργοί του, Harry Lindfeild, Jim Balkie και Mike Noble, αποφάσισαν να μη μείνουν ιδιαιτέρως πιστοί στο πνεύμα της σειράς – βάζοντας έτσι τους χαρακτήρες να συμπεριφέρονται με κάπως περίεργο (και συχνά πολύ βιαιότερο) τρόπο από ότι τους έχουμε συνηθίσει.

Σήμερα, και όπως αποκάλυψε ο blogger John Freeman, η IDW σκοπεύει να δημοσιεύσει ξανά τα αθεόφοβα comics εκείνης της περιόδου, σε μια σειρά από πολυτελείς τόμους, με τίτλο STAR TREK: THE CLASSIC UK COMICS. Η έκδοση, η οποία περιλαμβάνει στο σύνολό τους εκείνες τις ιστορίες, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο Μάρτιο.