Ο Ryan Coogler Σε Συζητήσεις Για Το Black Panther

Νέος υποψήφιος ο σκηνοθέτης του Creed

Με την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Black Panther στο CIVIL WAR να πλησιάζει, η Marvel βρίσκεται ακόμη στο κυνήγι του σκηνοθέτη για τη solo ταινία του χαρακτήρα που αναμένεται το 2018. Σύμφωνα με το Birth.Movies.Death, ο τελευταίος υποψήφιος για τη σκηνοθετική καρέκλα είναι ο Ryan Coogler, σκηνοθέτης του ασυγκράτητα εκθειασμένου CREED, που βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες πριν από δύο εβδομάδες.

Το CREED, ένα spinoff / reboot της σειράς ROCKY, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη φετινή awards season, με τη σκηνοθεσία του Coogler και την ερμηνεία του Sylvester Stallone να αναφέρονται ως οσκαρικές και με το φιλμ να ”χτίζει το δικό του κινηματογραφικό μύθο”, σύμφωνα με τους κριτικούς.

Ο Coogler είναι μια απολύτως λογική επιλογή για τη Marvel, αν λάβουμε υπόψη τους καλλιτέχνες που το στούντιο έχει προσεγγίσει μέχρι τώρα για το project. Από την Ava DuVernay του οσκαρικού (και αντιρατσιστικού) SELMA στον F. Gary Gray του box office θαύματος STRAIGHT OUTTA COMPTON (επίσης με αντιρατσιστική θεματική), η Marvel έχει πάρει σβάρνα όλους τους νεαρούς μαύρους σκηνοθέτες/τιδες που έκαναν πρόσφατα κάποια μεγάλη και απρόσμενη επιτυχία. Σε μια εποχή που η έλλειψη ποικιλίας στο Hollywood είναι ένα από τα πιο ”καυτά” θέματα, το μεγάλο στούντιο έχει υποσχεθεί να προσλάβει αφροαμερικανό helmer για την ταινία, λόγω της θεματικής και του background του πρωταγωνιστή της. Αν και αυτή η προσπάθεια κρύβει πίσω της μια κάποια υπερβολή (αν όχι μια έντονη υποκρισία), το στούντιο δε δείχνει έτοιμο να σταματήσει το ψάξιμο και μένει μόνο να δούμε αν οι συζητήσεις με το φρέσκο αστέρι, τον Ryan Coogler, θα φέρουν αποτέλεσμα.