Guardians Of Infinity #1

Ένας επιπλέον τίτλος για τους Guardians Of The Galaxy
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Guardians of Infinity #1

WritersDan Abnett, Jason LatourArtistsCarlo Barberi, Jim CheungPublisherMarvel Comics

To GUARDIANS OF INFINITY ουσιαστικά αποτελεί μια ανθολογία ιστοριών των Guardians Of The Galaxy, με κάθε τεύχος να περιέχει δύο ιστορίες, μια ongoing υπό την πένα του μόνιμου στον τίτλο Dan Abnett και μια one-shot στο δεύτερο μέρος.

H πλοκή ακούγεται πολλά υποσχόμενη με τους τρεις πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της τωρινής ομάδας (Drax, Rocket Raccoon, Groot) να ενώνονται με τους Guardians της τρίτης (και original) χιλιετίας και της πρώτης χιλιετίας, σε μια διαστημική περιπέτεια. Όμως, η έλλειψη χώρου (μόλις 16 σελίδες) δεν αφήνει την ιστορία να αναπτυχθεί και το πρώτο μέρος κλείνει απότομα, στο σημείο που πάει να αποτελέσει τη κορύφωση της ιστορίας, με ένα αδιάφορο cliffhanger. Το σχέδιο του Barberi είναι δυνατό και αρκετά λεπτομερές, αλλά φαίνεται αρκετά συγκρατημένο για ένα space opera τίτλο.

Οι Guardians Of The Galaxy πλέον πουλάνε πολύ, χάρη στο MCU, και η Marvel, ως τίμια κερδοσκοπική επιχείρηση που είναι, φροντίζει να επεκτείνει το franchise, εκδίδοντας έναν ακόμα τίτλο. Το πρόβλημα, όμως, βρίσκεται στο premise της σειράς. Με το συγγραφέα να αναλώνεται, μάλιστα, στις δέκα πρώτες σελίδες (παρά τον μικρό όγκο του τεύχους) στο να περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις των τριών χαρακτήρων – σε ένα ήδη όμως χιλιοπαιγμένο έργο – η σειρά, αν και έχει περιθώρια βελτίωσης, προς το παρόν φαίνεται να μη μαγεύει, αλλά να κουράζει.