Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
98

Judge Dredd

1995WritersMichael De Luca, William Wisher Jr., Steven E. de Souza DirectorDanny Cannon CastSylvester Stallone, Armand Assante, Rob Schneider, Jürgen Prochnow Hollywood Pictures

“I am the law”. Ομολογώ ότι, όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτή την ατάκα στην ταινία με είχε εντυπωσιάσει, όπως και η ίδια ταινία. Δεν την θεωρούσα κάποιο αριστούργημα, αλλά ήταν μια δυνατή sci-fi ιστορία, δεμένη και με πολλά ωραία οπτικά στοιχεία. Λίγα χρόνια μετά, έχοντας διαβάσει πάρα πολύ Judge Dredd (σε αντίθεση με τα βασικά που είχα διαβάσει την πρώτη φορά) και ξαναβλέποντας την ταινία, μπορώ να μπω με σιγουριά πως είναι μια καλή μεταφορά.

Ναι, σίγουρα έχουν γίνει πολλές παραχωρήσεις – για το Hollywood μιλάμε. Το original υλικό, από το οποίο η ταινία άντλησε τις περισσότερες ιδέες της για το σενάριο, είναι μερικές από τις πιο αρχετυπικές και ωραίες ιστορίες Dredd και θεωρώ πως δόθηκαν με αξιοπρέπεια. Γίνονται πολλά μέσα σε 95 λεπτά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και τα “original progs” (όπως λέγονται τα επεισόδια στο JUDGE DREDD) ήταν λίγες σελίδες και πολύ περιεκτικά, στο πνεύμα των comics της εποχής.

Τελικά, πιστεύω ότι έχουμε μια ταινία που αξίζει να τη δει κάθε φίλος των comics του Judge Dredd, και να αποφύγει τις συγκρίσεις με την πιο πρόσφατη ταινία DREDD, που είναι επίσης αξιόλογη, αλλά σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91