Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
97

Batman

1943WritersVictor McLeod, Leslie Swabacker, Harry L. Fraser DirectorLambert Hillyer CastLewis Wilson, Douglas Croft, J. Carrol Naish, Shirley Patterson Columbia Pictures

Εντάξει, αν εξαιρέσουμε την Cathy Bates στο MISERY, όλος ο υπόλοιπος κόσμος λατρεύει τα cliffhangers. Εδώ, ο Batman και ο Robin, πράκτορες της κυβέρνησης (είπαμε, 1943 – έπρεπε να υπάρχει και το πατριωτικό του θέματος) προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον σατανικό Ιάπωνα πράκτορα (1943, είπαμε) Dr. Daka. Πολύ καλός στο ρόλο του ομώνυμου ήρωα ο Lewis Wilson, αλλά και εξίσου καλή η σκηνοθεσία όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις της εποχής.

H σειρά αυτή είναι αρκετά σημαντική σε πολλά επίπεδα για το μύθο του Batman. H επαναπροβολή των επεισοδίων, τη δεκαετία του ’60, ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους (αν όχι ο πιο σημαντικός) για τη δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστές τους Adam West και Burt Ward. Αλλά, μιας και είναι η τέλεια ευκαιρία να ευλογήσω τα γένια μου, ξαναδιαβάστε το σχετικό Warp. Εδώ πρωτοεμφανίζεται η Bat Cave και το ρολόι / μυστική είσοδος σε αυτήν, καθώς και ο Alfred σαν αδύνατος μυστακοφόρος μπάτλερ (μέχρι τότε, στα comics του Batman ήταν μια κοντόχοντρη κωμική καρικατούρα).Οι αλλαγές αυτές, μετά την επιτυχία της σειράς, μεταφέρθηκαν και στις σελίδες των comics. Βρείτε τα επεισόδια και δείτε τα. Τώρα!

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91