Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
95

Casshern

2004WritersKazuaki Kiriya, Dai Satō, Shotaro Suga DirectorKazuaki Kiriya CastYusuke Iseya, Kumiko Aso, Toshiaki Karasawa Shochiku Studios

Στο μέλλον, και ενώ ο πόλεμος μαστίζει τον κόσμο, ο επιστήμονας Azuma ανακαλύπτει μια ομάδα κυττάρων, τα λεγόμενα “neo-cells”, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την τύχη των ανθρώπων. Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο πόλεμος και η μόλυνση, λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος, δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να βελτιωθούν σωματικά και έτσι δημιουργείται μια νέα, διαφορετική γενιά.

Το CASSHERN δεν αποτελεί μια τυπική ταινία δράσης. Θέτει ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο γύρω μας, την ύπαρξή μας, τη ζωή και τον θάνατο, μέσα σε ένα σαφές αντιπολεμικό και ανθρωπιστικό background.

H ταινία είναι άψογη καλλιτεχνικά, κυρίως λόγω χρωματικών αντιθέσεων, της χρήσης άσπρου-μαύρου και των ζωηρών χρωμάτων, όπως και του θολώματος της εικόνας, αναλόγως της συναισθηματικής φόρτισης κάθε σκηνής. Επίσης, η μουσική δίνει νόημα σε κάθε σκηνή και δε συνοδεύει απλώς τα τεκταινόμενα. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι η έμφαση δίνεται στο συναίσθημα και στους χαρακτήρες, παρόλο που κατά βάση είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου οι τεχνικές λεπτομέρειες θα μπορούσαν να είχαν μονοπωλήσει το σενάριο. Μια από τις καλύτερες μεταφορές anime σε live action, που αξίζει να δει κανείς.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91