Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
93

AVP: Alien Vs. Predator

2004WriterPaul W. S. Anderson DirectorPaul W. S. Anderson CastLance Henriksen, Sanaa McCoy Lathan, Raoul Bova, Ewen Bremner 20th Century Fox

Ο δημιουργός του RESIDENT EVIL έφερε στην μεγάλη οθόνη το ALIEN VS PREDATOR, το οποίο αποτελεί ένα crossover μεταξύ των δύο ομώνυμων επιτυχημένων κινηματογραφικών franchises, ALIEN και PREDATOR. Το crossover διατηρεί στοιχεία από τους μύθους και των δύο ταινιών, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ούτε ALIEN ούτε PREDATOR.

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο Bouvet Island του βόρειου Ατλαντικού, όπου μια εταιρεία ανακαλύπτει την ύπαρξη μια πυραμίδας κάτω από την επιφάνεια της γης και επανδρώνει μια ομάδα επιστημόνων, προκειμένου να την εξερευνήσουν. Αυτό που δεν ξέρουν, όμως, οι πρωταγωνιστές είναι ότι μέσα στην πυραμίδα βρίσκεται μια βασίλισσα Alien που ετοιμάζεται να εκκολάψει τα αυγά της, ενώ παράλληλα μια ομάδα Predators κατευθύνεται προς το νησί, προκειμένου να τα εξοντώσει.

Η ταινία δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε πλοκή. Όμως, αποτελεί μια από εκείνες τις ταινίες που παρακολουθείς τα βράδια στο STAR, με το bloodbath της, τα ερωτικά κλισέ της, τα πλάνα δράσης και τα στοιχεία θρίλερ, που σε χαλαρώνουν και δε σε κουράζουν με τα ευφάνταστα σενάρια και τις συνεχείς ανατροπές. Μια ταινία που οι fans της περίμεναν 16 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα και σίγουρα αποζημιώθηκαν με το αποτέλεσμα.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91