Top 100 Film & TV Adaptations

90-81: "It's a big world... Must be Sunday somewhere"
82

Hulk

2003WritersJames Schamus, John Turman, Michael France DirectorAng Lee CastEric Bana, Jennifer Connelly, Josh Lucas, Nick Nolte, Sam Elliott Universal Pictures

“I could tell from the moment she conceived that it wasn’t a son I had given her, but something else. A monster, maybe…”

Η ιστορία του Hulk μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, αλλά δεν μοιάζει καθόλου με το συνηθισμένο μοτίβο που ακολουθεί τους περισσότερους υπερήρωες. Ο David Banner, στην προσπάθειά του να πειραματιστεί πάνω στα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, κάνει πείραμα στον ίδιο του τον εαυτό, επηρεάζοντας έτσι, άθελά του, τον γενετικό κώδικα του γιου του, Bruce. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα πλάσμα τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα, με χαρίσματα και δυνάμεις που, για τον Bruce, αποτελούν κατάρα, καθώς τον δυσκολεύουν απίστευτα στις σχέσεις του με τους άλλους. Ως άλλος “Φρανκενστάιν” γυρεύει εκδίκηση και νιώθει οργή για τον δημιουργό του, δίνοντας στην ταινία και την τροπή της ιστορίας, μια πιο σοβαρή, τραγική και δραματική διάσταση.

Οι αντι-ήρωες σαν τον Hulk είναι αδυναμία μου. Ο θυμός, ως συναίσθημα, απενοχοποιείται, ενώ στηλιτεύεται η αδιάκοπη προσπάθεια του ανθρώπου να επέμβει στην φύση του, προκαλώντας ολέθριες συνέπειες. Ωραίες ερμηνείες συνολικά, κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς σε ταινίες δράσης (και δη με superheroes), με τον Eric Bana να είναι πολύ καλός στον ρόλο του αδυσώπητου, πράσινου Hulk. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη μουσική του Danny Elfman.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81