Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"

Σε αυτή τη δεκάδα μας υποδέχονται ένας ερημίτης playboy, μια ομάδα επίδοξων καλλιτεχνών, η ιαπωνική Yakuza και μια Γαλλίδα αρχαιολόγος, ενώ μας στήνει καρτέρι ένας καρχαρίας ζωσμένος με εκρηκτικά!

80

Agents Of S.H.I.E.L.D.

2013-WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen DirectorsVincent Misiano, Bill Gierhart, Bobby Roth CastClark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Brett Dalton ABC

Πρόκειται για μια σειρά που στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σεζόν δέχτηκε πλήθος αρνητικών κριτικών. Συμβαίνουν, όμως, αυτά, όταν δε μπορείς για 15 επεισόδια να αποκαλύψεις το όνομα του big bad, επειδή πρέπει να περιμένεις να κυκλοφορήσει η σχετική ταινία. Ωστόσο, κατά τα επεισόδια που αλληλεπίδρασαν με τα γεγονότα του CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER κάτι άλλαξε.

Και στη δεύτερη σεζόν, διόρθωσαν σχεδόν όλα τα λάθη της παρθενικής τους χρονιάς. Η ατμόσφαιρα σοβάρεψε, το κατασκοπικό δράμα μπήκε στο επίκεντρο, με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ S.H.I.E.L.D. και HYDRA, και μας εισήγαγαν πολλούς χαρακτήρες από τα comics και γενικότερα super powered φιγούρες. Και, στη φετινή σεζόν, έχουν παρατήσει τελείως το procedural format και αφηγούνται μια συνεχή ιστορία που περιλαμβάνει τους Inhumans, την ιστορία της HYDRA, ταξίδια σε άλλους πλανήτες, όσο στο background αναπτύσσεται η εκδοχή της σειράς για τους Secret Warriors, όλα αριστοτεχνικά δεμένα σε μια σφιχτή ιστορία, που επεισόδιο με επεισόδιο κλιμακώνεται συνεχώς και η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, δίνοντας την εντύπωση πως κάθε εβδομάδα παραδίδει το ένα season finale μετά το άλλο.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71