Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
78

Τhe Wolverine

2013WritersMark Bomback, Scott Frank DirectorJames Mangold CastHugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Tao Okamoto, Rila Fukushima 20th Century Fox

To THE WOLVERINE, το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το άνευ λόγου ύπαρξης X-MEN ORIGINS: WOLVERINE, έχει δύο πλεονεκτήματα: τον Wolverine (προφανώς) και την Ιαπωνία (για όσους αγαπούν τις ταινίες με samurai που διαδραματίζονται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου). Αν κάποιος συνδυάσει αποτελεσματικά αυτά τα δύο concept, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι πως ο James Mangold το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

O Wolverine καλείται από μια νεαρή Γιαπωνέζα να πάει στην Ιαπωνία, προκειμένου να συναντήσει ένα άτομο που γνώριζε παλιά. Αυτός είναι ο Yashida, ο άνθρωπος που έσωσε το 1945 (την ημέρα της έκρηξης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι), και τον περιμένει για να του προσφέρει τη θνητότητα που επιθυμεί και να του ζητήσει να προστατεύσει από τη γιαπωνέζικη μαφία την εγγονή και κληρονόμο του, Mariko.

Η ταινία αναδεικνύει αρκετά το “badassery” του Wolverine, και επεκτείνει το lore του ήρωα σε μονοπάτια χωρίς τους X-Μen. Αυτή η προσέγγιση αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα, καθώς καθιστά την ταινία μια καλή μεταφορά ενός ήρωα των comics στη μεγάλη οθόνη, μαζί με ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Λόγω αυτού, fans του Wolverine ή μη, περιμένετε να δείτε τον Hugh Jackman να “καθαρίζει” κόσμο από την Yakuza, “samurai-style”, μαζί με αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71