Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
73

Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec

2010WriterLuc Besson DirectorLuc Besson CastLouise Bourgoin, Mathieu Amalric, Philippe Nehon, Gilles Lellouche EuropaCorp

Πρώτον και κυριότερον, μιλάμε για ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Και πιο συγκεκριμένα, τον γαλλικό. Άρα, όπως μας έχει συνηθίσει ο ευρωπαϊκός, περιμένουμε να δούμε μία ταινία, η οποία θα είναι όμορφη, εκλεπτυσμένη και κουλτουριάρικη, τέλος πάντων.

Και θεωρώ πως κατάφερε να το πετύχει, παρόλο που οι περιπέτειες της Adele δεν είναι καθόλου καθημερινές και ήρεμες ή εκλεπτυσμένες. Κι αυτό, γιατί στο πρώτο δεκάλεπτο ο Professor Esprandieu καταφέρνει μέσω της τηλεπάθειας να εκκολάψει ένα αβγό πτεροδάκτυλου, το οποίο είναι εκατομμυρίων χρονών. Και τώρα, ερχόμαστε στην Adele, η οποία μόλις επέστρεψε από την Αίγυπτο, όπου έψαχνε μία μούμια – μεγάλο γιατρό των Φαραώ – για να τη χρησιμοποιήσει και να γιατρέψει την αδερφή της, Agathe, που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Τώρα, η Adele προσπαθεί να πάρει τη μούμια, να σώσει τον καθηγητή, να ξεφύγει από την αστυνομία και να θεραπεύσει την αδερφή της. Πώς το καταφέρνει αυτό; Απλό! Καβαλάει τον πτεροδάκτυλο, πηγαίνει στο Λούβρο, ξυπνά όλη την κομπανία – μαζί και τον Φαραώ – η Agathe με αρχαίες αιγυπτιακές μαγγανείες θεραπεύεται και η συνοδεία του Φαραώ σουλατσάρει στο Παρίσι.

Μετά από όλα αυτό είναι πολύ λογικό να θες μία εβδομάδα διακοπές!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71