Top 100 Film & TV Adaptations

70-61: "Keep your friends close, keep your enemies closer"
68

Constantine

2005WritersKevin Brodbin, Frank Cappello DirectorFrancis Lawrence CastKeanu Reeves, Rachel Weisz, Shia LaBeouf, Djimon Hounsou, Tinda Swinton Warner Bros

Μέσα σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του καλού και του κακού, ο Constantine, ένας συνηθισμένος άνθρωπος που όμως έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα, προσπαθεί να σκοτώσει τους δαίμονες που απειλούν την ανθρωπότητα. Είναι διαμεσολαβητής και φύλακας της ισορροπίας μεταξύ των κόσμων της Κόλασης και του Παραδείσου.

Ο Keanu Reeves υποδύεται τον Constantine ως έναν σκοτεινό και επιβλητικός τύπο, και καταφέρνει να κρατήσει στην πλάτη του μια αρκετά εντυπωσιακή ταινία, από την οποία δε λείπουν τα φιλοσοφικά και υπαρξιστικά ερωτήματα. Το κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας, η ιδέα της πάλης των δύο αυτών αντίθετων δυνάμεων, καθώς και το αμφιλεγόμενο παρελθόν του ήρωα, είναι αυτά που μου κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Πολύ ωραία τα οπτικά εφέ και οι καλλιτεχνικά απίστευτες εικόνες, αλλά αυτό που αγαπώ πιο πολύ στο CONSTANTINE είναι η προβολής της νίκης όχι του καλού ή του κακού σε αυτή τη μάχη που συντελείται, αλλά του ανθρώπινου στοιχείου, μέσα από ήρωες που υποφέρουν, αλλά αγωνίζονται για τους άλλους.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61