Top 100 Film & TV Adaptations

70-61: "Keep your friends close, keep your enemies closer"
66

Thor: The Dark World

2013WritersChristopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely, Don Payne, Robert Rodat DirectorAlan Taylor CastChris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Idris Elba, Jaimie Alexander Marvel Studios

To DARK WORLD αποτελεί μέρος του επονομαζόμενου “Phase 2” της Marvel, των ταινιών, δηλαδή, που βγήκαν μετά το AVENGERS, μαζί με το IRON MAN 2 και το CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER, και πλέον, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο continuity του Marvel Cinematic Universe, η ιστορία συνεχίζεται εδώ μετά τα γεγονότα του Avengers.

Ο Loki είναι φυλακισμένος στην Asgard, ενώ η Jane Foster προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της μετά την εξαφάνιση του Thor. Στην προσπάθειά της να τον βρει, θα εμποτιστεί με το Aether, ένα είδος πανίσχυρης ενέργειας, και θα γίνει στόχος των Dark Elves, που τη χρειάζονται για να καταστρέψουν την Asgard.

Το DARK WORLD είναι πιο φιλόδοξο από την πρώτη ταινία Thor, έχει περισσότερη δράση, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι και οι συνθήκες πιο δραματικές, καθώς, μεταξύ άλλων, ο Thor θα χρειαστεί να συμμαχήσει με τον Loki για να αντιμετωπίσουν τα Dark Elves. O γενικότερος τόνος είναι σαφώς πιο σκοτεινός, ενώ το φινάλε αφήνει τους fans να περιμένουν ανυπόμονα το THOR 3.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61