Top 100 Film & TV Adaptations

70-61: "Keep your friends close, keep your enemies closer"
64

Blade II

2002WriterDavid S. Goyer DirectorGuillermo Del Toro CastWesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Leonor Varela, Norman Reedus, Thomas Kretschmann, Luke Goss New Line Cinema

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του έξοδο του στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Wesley Snipes ενσαρκώνει ξανά τον πιο badass κυνηγό vampires όλων των εποχών! Αυτή τη φορά, αναγκάζεται να συνεργαστεί με τους ορκισμένους εχθρούς του, αντιμετωπίζοντας από κοινού τον Reaper, έναν μεταλλαγμένο vampire.

Η ανάληψη των σκηνοθετικών καθηκόντων από τον Del Toro, προσφέρει μια διαφορετική αισθητική σε σχέση με την πρώτη ταινία, με περισσότερο στιλιζάρισμα και πιο ψυχρή φωτογραφία. Όχι ιδιαίτερα περίπλοκο σενάριο και άφθονη δράση, με τους Snipes και Pearlman σε μόνιμη κόντρα για την πιο macho ερμηνεία, δημιουργούν μια ταινία που προσωπικά την προτιμώ από το πρώτο installment της τριλογίας. Επίσης, εδώ έχουμε και τον Norman Reedus να είναι cool, στο γνωστό χύμα και λέτσικο στιλ που τον έχουν καθιερώσει.

Στα αρνητικά, κατατάσσω τον villain, που απλά περιφέρεται για να έχουν να κάνουν κάτι οι υπόλοιποι χαρακτήρες, καθώς και τα αδύναμα CGI σε κάποια σημεία, που για τα δεδομένα της εποχής εκείνης δεν ξεπερνά τα επίπεδα video game. Αυτή η μάχη στο κρησφύγετο του Blade, μπροστά από τους προβολείς, απλά τραγική!

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61