Cognetic #2

Λίγο πριν (ή λίγο μετά) τη συντέλεια του κόσμου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cognetic #2

WriterJames Tynion IVArtistEryk DonovanPublisherImage Comics

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου εδώ και κάποιες ώρες έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου (σχεδόν). Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, διάφοροι πολίτες αποφασίζουν να κάνουν ένα leap of faith από το Empire State Building, με τη θέληση τους. Ο λόγος για αυτή τους την απόφαση φαίνεται να είναι ένας άντρας με έντονα μπλε μάτια. Θέλοντας να τελειώσει μια και καλή όλη αυτή την τραγωδία, η “αδερφή” του αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο. Κρίμα που βρίσκεται νεκρή, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει την κίνησή της. Πολύ απλά γιατί η κοπέλα που πέθανε ήταν μόνο μία “φορεσιά”. Μπορεί να αλλάζει ανθρώπους σαν βρώμικες μπλούζες…

Στο δεύτερο τεύχος του COGNETIC, έχουμε επιτέλους ένα backstory σε αυτούς τους δύο, και φαίνεται πως τραβάει χρόνια αυτή η ιστορία. Με τα μακρινά πλάνα και τα τρελά πλοκάμια από ανθρώπους, καθώς και κάμποσες εντυπωσιακές εκρήξεις, περιμένουμε από τον καλλιτέχνη – το πιθανότερο – να δούμε οπτικοποιημένο το πραγματικό τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Οι δύο πρωταγωνιστές το έχουν πάρει απόφαση πως δεν χωράνε στη Γη μαζί, ζωντανοί.