Top 100 Film & TV Adaptations

60-51: "Manners maketh man"
59

Snowpiercer

2013WritersJoon Ho Bong, Kelly Masterson DirectorJoon Ho Bong CastChris Evans, Kang-ho Song, Ed Harris, John Hurt CJ Entertainment

Στην προσπάθειά της να αποτρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη, η ανθρωπότητα προκαλεί καταστροφικά αποτελέσματα. Μια νέα εποχή παγετώνων έχει κυριαρχήσει στον πλανήτη, εξολοθρεύοντας κάθε ίχνος ζωής. Οι τελευταίοι επιζώντες βρίσκονται πάνω στο τρένο Snowpiercer, που κινείται με μηχανή αέναης κίνησης, σε μια κυκλική διαδρομή που αγκαλιάζει τη Γη. Μέσα σε αυτό το τρένο, έχει διαμορφωθεί μια κοινωνία με έντονη την ανισότητα μεταξύ των προνομιούχων και των μη. Αυτό, όμως, θα αλλάξει.

Είναι ένα κλειστοφοβικό έργο, καθώς ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται μέσα στο τρένο, που κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο στις δυο ώρες που διαρκεί. Δε λείπει η δράση, ούτε και οι σκηνές που σοκάρουν ή που προκαλούν το γέλιο με το μαύρο τους χιούμορ. Το κοινωνικό σχόλιο είναι κάτι παραπάνω από έντονο, όπως φαίνεται και από την περιγραφή της υπόθεσης και, λόγω των κοινωνικών συνθηκών των καιρών μας, η ταινία βγήκε την σωστή εποχή.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51