Top 100 Film & TV Adaptations

60-51: "Manners maketh man"
58

Agent Carter

2015-WritersChristopher Markus, Stephen McFeely DirectorsStephen Cragg, Louis D'Esposito CastHayley Atwell, James D'Arcy, Enver Gjokaj, Chad Michael Murray, Dominic Cooper ABC

Ειλικρινά, τι να πρωτοπεί κανείς για το AGENT CARTER; Όσο απογοητευτικό ήταν το AGENTS OF S.H.I.E.L.D που προηγήθηκε, τόσο αναπάντεχα εξαιρετική ήταν αυτή η mini σειρά.

Η Hayley Atwell, την οποία ερωτεύεσαι από το πρώτο επεισόδιο, διατηρεί τον ομώνυμο ρόλο από τις ταινίες CAPTAIN AMERICA και υποδύεται μια πράκτορα των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, η οποία αποφασίζει να γίνει double agent, προκειμένου να βοηθήσει τον Howard Stark, εν μέσω του κυνηγητού που εξαπέλυσαν εναντίον του τα αφεντικά της. Παράλληλα, προσπαθεί να ισορροπήσει την δουλειά της ως μυστικού πράκτορα, στην οποία οι συνάδελφοι της την υποτιμούν, λόγω του φύλου της, με την προσωπική της ζωή.

Παρά το χαμηλό budget, η σειρά καταφέρνει και εναρμονίζεται καταπληκτικά με την εποχή στην οποία αναφέρεται, χάρη και στην εξαιρετική μουσική επένδυση που τη συνοδεύει, και εκπέμπει μια έντονη νοσταλγία για μια πιο αθώα και ρομαντική εποχή. Η σειρά έχει εξαιρετικές ερμηνείες, μεταξύ των οποίων και αυτή του Chad Michael Murray (του Loucas από το ONE TREE HILL!), ενώ έχει ακόμα και τον Joseph V. Russo να προσθέτει λίγη από την τελειότητα του CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER στον πρώτο κύκλο.

Το AGENT CARTER είναι κάτι σαν το ALIAS στη δεκαετία του ‘50 και αποτελεί πιθανώς την καλύτερη σειρά του ABC για το 2015.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51