Top 100 Film & TV Adaptations

60-51: "Manners maketh man"
54

Kingsman: The Secret Service

2014WritersJane Goldman, Matthew Vaughn DirectorMatthew Vaughn CastColin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton, Mark Strong, Michael Caine 20th Century Fox

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Matthew Vaughn σκηνοθετεί comics-related ταινία. Ούτε καν η πρώτη βασισμένη σε comic του Mark Millar. Εδώ, η μεταφορά του SECRET SERVICE είναι για εμένα πολύ καλή, για έναν πολύ απλό λόγο: αδυνατώ να βρω κάτι κακό να πω για τον Colin Firth. Και ειδικότερα όταν ο Firth έχει τις πιο βίαιες, γ@μάτες σκηνές δράσεις!

Οι Kingsmen είναι μια μυστική (duh!) υπηρεσία που τα μέλη της έχουν ονόματα από το μύθο του Αρθούρου και εντελώς εγγλέζικες συνήθειες. Αν ο James Bond σας φαίνεται η επιτομή του Βρετανού κατασκόπου, σκεφτείτε ξανά. Με το μότο “manners maketh man” οι κοστουμαρισμένοι πράκτορες τα βάζουν με τον κακό Samuel L. Jackson, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Τίποτα δεν έχει σημασία, παρά μόνον ο ξέφρενος ρυθμός, το χιούμορ και ο τρόπος με τον οποίο ο Vaughn ανατινάσσει το κατασκοπικό είδος ταινιών, χρησιμοποιώντας όλα τα κλισέ! Διασκεδαστική, αν μη τι άλλο.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51