Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
41

Men In Black II

2002WritersRobert Gordon, Barry Fanaro DirectorBarry Sonnenfeld CastTommy Lee Jones, Will Smith, Rip Torn, Lara Flynn Boyle, Rosario Dawson Columbia Pictures

Λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του MEN IN BLACK και μετά τη συνταξιοδότηση του Agent Kay, η Γη και το σύμπαν αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη έως τότε απειλή: τη Serleena, ένα εξωγήινο ον, που ο μόνος ικανός να το σταματήσει είναι ο Kay. Ο Agent Jay (Will Smith), λοιπόν, αναγκάζεται να επαναφέρει στη δράση τον Κay (Tommy Lee Jones) και προσπαθεί να επαναφέρει τη χαμένη του μνήμη, πριν αντιμετωπίσουν μαζί την κουκλάρα, όσο μεγαλώνει, Lara Flynn Boyle (το τελευταίο είναι δική μου παρατήρηση και το hotness level της Boyle δεν έχει να κάνει με τα όσα διαδραματίζονται στην ταινία).

Το MIIB είναι, κατ’ εμέ, ανώτερο από την πρώτη ταινία, γιατί αντικαθιστά το άχαρο κομμάτι της στρατολόγησης του Jay με την άκρως διασκεδαστική σταυροφορία για την επαναφορά της μνήμης του Kay. Επιπλέον, επεκτείνει σημαντικά το universe της ιστορίας, φωτίζοντας παράλληλα το παρελθόν του γηραιού πράκτορα με τα μαύρα. Ακόμη και το σχετικά αναμενόμενο plot twist στο τέλος, δεν χάνει την αξία του, όσες φορές κι αν έχεις παρακολουθήσει την ιστορία.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41