Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
47

Avengers: Age Of Ultron

2015WriterJoss Whedon DirectorJoss Whedon CastRobert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, James Spader Marvel Studios

Μετά την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία που είχε η πρώτη ταινία των AVENGERS, όλοι περίμεναν εναγωνίως το δεύτερο κομμάτι του έπους της μεγαλύτερης κινηματογραφικής υπερομάδας, και αυτό δεν τους απογοήτευσε. Ο Josh Whedon προσφέρει, για μια ακόμη φορά, άφθονο θέαμα, χορταστική δράση και μπόλικες σκηνές-οργασμούς για τους fans των υπερηρωών, μέσα από μια character-driven περιπέτεια, με γρήγορη σκηνοθεσία και γρήγορο ρυθμό.

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, λοιπόν, οι Εκδικητές επιστρέφουν και καταστρέφουν διάφορα απομεινάρια της Hydra, ύστερα από τα γεγονότα του CAPTAIN AMERICA:THE WINTER SOLDIER, κάτι που τους οδηγεί σε μάχη με τον (όχι τόσο γ@μ@το όσο αυτόν των X-men) Quciksilver και την αδερφή του, Scarlet Witch, αλλά και στην κατασκευή του Ultron, μιας τεχνητής νοημοσύνης που σκοπό έχει να αφανίσει την ανθρωπότητα. Ο Ultron συμμαχεί με τα αδέρφια και τότε τα μπλεξίματα για τους ήρωες ξεκινάνε.

Αν και το κύκνειο άσμα του Josh Whedon στο Marvel Cinematic Universe υποτιμήθηκε πολύ, πρόκειται για μια ικανοποιητική υπερηρωική ταινία, που κλείνει πολλά plot points των προηγούμενων ταινιών, θέτει τα θεμέλια για νέα sequels και παράλληλα καταφέρνει να αποτελέσει μια ικανοποιητική και διασκεδαστική περιπέτεια δράσης.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41