Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
46

Red

2010WritersErich Hoeber, Jon Hoeber DirectorRobert Schwentke CastBruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Karl Urban, Mary-Louise Parker, Helen Mirren Summit Entertainment, Di Bonaventura Pictures

Η ταινία όπου η τρίτη ηλικία έγινε cool. Όπου οι συνταξιούχοι γήρατος σπάνε το κατεστημένο. Όπου τα πάντα είναι δυνατά και πιθανά.

Πάντως δε μιλάμε για απλούς συνταξιούχους. Οι τύποι εργάζονταν σε όλες τις μυστικές υπηρεσίες, και μάλιστα ήταν και από τους καλύτερους. Όμως, τα χρόνια πέρασαν και πλέον δεν δουλεύουν για κανέναν, ενώ προσπαθούν να ενταχθούν στην ρουτίνα μιας ανιαρής (για τα δικά μας δεδομένα) καθημερινότητας. Έρχεται, λοιπόν, η μέρα όπου όλα καταρρίπτονται. Ένα υπέροχο βράδυ, ο πρωταγωνιστής, Frank Moses (Bruce Willis), νιώθει τη μονοτονία της ζωής του να σπάει, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να τον σκοτώσουν. Οπότε, ξεθάβει τα όπλα του, παίρνει το αμόρε του και γυρίζει τον κόσμο για να βρει τους συνεργάτες/φίλους/εχθρούς του, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε κίνδυνο.

Όλοι συνταξιούχοι, μερικοί τρελαμένοι και τρομερά θανατηφόροι. Τελικά, μετά από πολύ ξύλο, κυνηγητό και φαντεζί εκρήξεις, τα γερόντια βρίσκουν τον άνθρωπο που τους ενοχλεί και επειδή δεν χαρίζονται καθόλου εύκολα, τον σκοτώνουν και φεύγουν κύριοι. Ο Bruce βρίσκει την αγαπημένη του και φεύγουν όλοι μαζί, έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Τρομερές ερμηνείες, ωραία εφέ και, γενικά, μία καλή και καλοστημένη ταινία δράσης. Διαφορετική από όλες τις άλλες!

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41