Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
44

Astérix & Obélix Contre César

1999WritersClaude Zidi, Gérard Lauzier DirectorClaude Zidi CastChristian Clavier, Gérard Depardieu, Roberto Benigni, Laetitia Casta Pathé

“Μα είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι”, φωνάζει ένας μικρόσωμος τυπάκος, αρκετά κοντός για πρότυπο ήρωα, με φτερά στο κεφάλι και ένα πελώριο μουστάκι, που δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο Αστερίξ! Η αγάπη για το comic και για όλους τους οξύθυμους, αλλά συμπαθητικούς μέσα από τις αδυναμίες τους, Γαλάτες, τους μόνους που αντιστέκονται στους Ρωμαίους, οδήγησε στη δημιουργία αρκετών live action ταινιών με τις περιπέτειες τους. Η πρώτη ταινία, που ανέβηκε στη μεγάλη οθόνη το 1999 και είναι σαφέστατα η πιο αυθεντική και πιστή στο comic, συγκριτικά με αυτές που ακολούθησαν, αποτελεί μια οικογενειακή χιουμοριστική περιπέτεια, που θα απολαύσει περισσότερο το παιδικό κοινό, αλλά και οι μεγάλοι που αγαπούν το comic.

Το casting είναι ανεπανάληπτο και χαρίζει στιγμές γέλιου, ειδικά με τον Roberto Benigni να φιγουράρει ως Ρωμαίος (Lucius Detritus), με τις απίστευτες ατάκες του, και τον ταλαντούχο Gérard Depardieu ως Οβελίξ. Η υπόθεση είναι ευχάριστη και οι χαρακτήρες, όπως και η ατμόσφαιρα του γαλατικού χωρίου, έχουν αποδοθεί πολύ πιστά στα κείμενα του René Goscinny και τα σχέδια του Albert Uderzo.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41