Agents Of S.H.I.E.L.D. S03E10

Maveth
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS03E10 WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Jeffrey Bell DirectorVincent Misiano CastClark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Adrianne Palicki NetworkABC

Στην αρχή του mid-season finale της σειράς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς η S.H.I.E.L.D. και η Hydra συγκρούονται κατά μέτωπο, στο κάστρο στην Αγγλία, στο οποίο βρίσκεται η πύλη για τον έρημο πλανήτη όπου ο μονόλιθος είχε μεταφέρει την Jemma. Ο Ward έχει περάσει την πύλη και με την απρόθυμη βοήθεια του Fitz, προσπαθεί να εντοπίσει την οντότητα που εικάζεται ότι κατέστρεψε τα πάντα, ώστε να τη φέρει στη Γη (μα σε ποιόν ακούγεται καλή ιδέα αυτό;), ενώ ο Coulson τους ακολουθεί για να σώσει την κατάσταση και να πάρει επιτέλους εκδίκηση για όσα έχει κάνει ο Ward. Πίσω στη Γη, οι Inhumans της Daisy θα δοκιμάσουν τα όριά τους και η May θα αναγκαστεί να πάρει μία δύσκολή απόφαση, που μπορεί να κρίνει τη μοίρα όλης της ανθρωπότητας.

Το “Maveth” ήταν ένα καλογραμμένο επεισόδιο, με δυναμική σκηνοθεσία, στο οποίο η πολυπρόσωπη αφήγηση της ιστορίας συνέβαλε στην κλιμάκωση της έντασης. Πάντως, μέσα στις εκρήξεις και στο γενικότερο χαμό, αφιερώθηκε χρόνος για κάποιες συγκινητικές στιγμές, κάτι που κάνει τη σειρά πιο ανθρώπινη και τους ήρωες πιο προσεγγίσιμους. Οι συγκεκριμένοι ήρωες θα κάνουν το διάλειμμά τους μέχρι τον Μάρτιο, αλλά ένα από τα ιδρυτικά μέλη της S.H.I.E.L.D., η Agent Carter, επανέρχεται τον Ιανουάριο με δεύτερη σεζόν.