Top 100 Film & TV Adaptations

40-31: "Do I get to say thank you this time?"
31

Spider-Man

2002WriterDavid Koep DirectorSam Raimi CastTobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco Columbia Pictures

Μια ταινία για τον πιο δημοφιλή ήρωα της Marvel, ο οποίος επί 25 χρόνια δεν κατάφερε να φτάσει στις αίθουσες, με αμφιλεγόμενες επιλογές στις θέσεις του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή, σε μια περίοδο που οι superhero ταινίες ήταν σπάνιο φαινόμενο, μοιάζουν να είναι συστατικά για μια ακόμα αποτυχία στο box office.

Παρ’ όλα αυτά τα αρνητικά προγνωστικά, η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του Spidey τα πήγε καλύτερα από ότι θα περίμενε πολύς κόσμος! Η αγάπη του Sam Raimi για τον ήρωα και τον κόσμο του, όπως αυτός είχε παρουσιαστεί στις πρώτες δεκαετίας της ζωής του, είναι φανερή στο ανάλαφρο ύφος που διακατέχει την ταινία. Ο Tobey Maguire ενσαρκώνει με άνεση τον Peter Parker, καθώς έχει το απαραίτητο nerd συστατικό στο τσεπάκι του.

Δε μπορώ, όμως, να παραβλέψω την τραγική Power Rangers στολή του Green Goblin ή τη λανθασμένη χρήση του χαρακτήρα της Mary Jane, που αναλαμβάνει το ρόλο του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. Παρ’ όλα αυτά, η χημεία της με τον Maguire μας χάρισε ένα κλασικό πλέον φιλί. Και κρεμασμένο ανάποδα, μάλιστα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31