Top 100 Film & TV Adaptations

40-31: "Do I get to say thank you this time?"
39

Hellboy II: The Golden Army

2008WritersGuillermo Del Toro, Mike Mignola DirectorGuillermo Del Toro CastRon Perlman, Selma Blair, Doug Jones, Duke Cross, John Hurt Universal Pictures

Με πρωταγωνιστή έναν κόκκινο δαίμονα με πέτρινο χέρι, αναφορές στην horror και pulp λογοτεχνία και χαρακτήρες επηρεασμένους από τον μυστικισμό, την θεοσοφία και το folklore, το δημιούργημα του Mignola μοιάζει να ανήκει σε εκείνη την γωνιά της pop κουλτούρας που καταλαμβάνεται μόνο από comics, με ελάχιστες ελπίδες να μεταπηδήσει σε άλλα μέσα. Ο Guillermo Del Toro όμως το κατάφερε· και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές!

Στο sequel του HELLBOY βλέπουμε το δεύτερο μισό των ιστοριών που συναντά κανείς στα comics του Mignola. Δηλαδή, όχι επιρροές από H.P Lovecraft, αλλά μυθικά όντα, με τον πρίγκιπα των ξωτικών Nuada να σκοπεύει να αφανίσει την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας τον κατασκευασμένο από goblins Golden Army.

Η επιμονή του Del Toro να χρησιμοποιεί practical effects αντί για CGI δίνει την αίσθηση ότι ο μυθικός κόσμος που συνυπάρχει με τον δικό μας είναι όντως υπαρκτό μέρος, με αποκορύφωμα την σκηνή του Troll Market (που θυμίζει μια fantasy εκδοχή του Mos Eisley) η οποία σημάδεψε την παιδική μου φαντασία, όταν πρωτοείδα την ταινία το 2008.

Το GOLDEN ARMY συνεχίζει την ιστορία του “Big Red” από εκεί που την άφησε η πρώτη ταινία, εμβαθύνοντας στην ιστορία του Hellboy, και παράλληλα χτίζοντας προς το αποκορύφωμα – την περιβόητη τρίτη ταινία, που ελπίζουμε να δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31