Top 100 Film & TV Adaptations

40-31: "Do I get to say thank you this time?"
36

Τhe Addams Family

1991WritersCaroline Thompson, Larry Wilson DirectorBarry Sonnenfeld CastAnjelica Huston, Raúl Juliá, Christopher Lloyd, Christina Ricci Paramount Pictures

Αγαπώ, αγαπώ, αγαπώ. Παρακολουθούσα σαν το χαζό την σειρά και ερωτεύτηκα την ταινία. Και όσες χαζορομαντικές κομεντί κι αν είδα από τότε, όσες ερωτικές ιστορίες κι αν διάβασα, εγώ ήθελα πάντα έναν έρωτα σαν αυτό που μοιράζονται οι Morticia και Gomez Addams.

Η οικογένεια Addams στηρίζεται στο cartoon του Charles Addams (ναι, από ό,τι φαίνεται, έδωσε το όνομά του στην πιο σκοτεινή οικογένεια του κόσμου) και είναι η πιο υγιής οικογένεια που έχω δει ποτέ. Εντάξει, η Morticia (mors=θάνατος) είναι μάγισσα, ο Gomez είναι μυστήριος, η Wednesday έχει αποκεφαλισμένες κούκλες και δε γελάει ποτέ, ο μπάτλερ τους είναι το τέρας του Frankenstein και έχουν κι ένα κομμένο ζωντανό χέρι. Είναι η χαρά του goth, ζουν σε ένα βάλτο και κάνουν βόλτα – και έρωτα – στο νεκροταφείο. Αλλά αγαπιούνται. Αγαπιούνται πολύ και αιώνια. Και για ένα μάτσο απέθαντους, το αιώνια είναι πολύ.

Η ταινία επανενώνει το χαμένο αδερφό του Gomez, Fester, με την οικογένεια Addams και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από ξεκαρδιστικά, παράλογα σενάρια που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είναι αυτοί τα πραγματικά τέρατα ή εμείς οι υπόλοιποι.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31