Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."
21

Hellboy

2004WritersGuillermo Del Toro, Peter Briggs DirectorGuillermo Del Toro CastRon Perlman, John Hurt, Doug Jones, Selma Blair Revolution Studios

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ναζί στη Σκωτία, κατέχουν υψηλή τεχνολογία, σκοτεινές τέχνες και έχουν συμμαχο τους τον Rasputin. Τί λείπει; Μα, φυσικά, ένα portal από έναν άλλο κόσμο!

Μέσα σε αυτό το setting, έρχεται στα χέρια του καθηγητή Broom, ο οποιος θα γίνει και πατέρας, ένα μικρό κοκκινωπό βρέφος,. O μικρός (ναι, ο Hellboy) θα γίνει γιος και βέβαια ένα δυνατό (αλλά κάπως ανεξέλεγκτο) όπλο στην κατοχή του Bureau for Paranormal Research and Defense, της επίλεκτης ομάδας που λύνει και “συμμαζεύει” παράξενα συμβάντα. Οι παλιοί εχθροί, όμως, επιστρέφουν, και ο Hellboy, που δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος (δεν είναι καν άνθρωπος, βασικά), βλέπει το πεπρωμένο του να τον καλεί.

Η ταινία είναι μία αρκετά ευχάριστη περιπέτεια. Δεν απογοητεύει τους λάτρεις του Ηellboy, ούτε όσους θέλουν να δουν μία ελαφριά ταινία με αρκετό action, μυστικισμό, πλοκάμια και πολλά καθόλου ευχάριστα πλάσματα. Μοναδικό μου παράπονο, πάνω στο αισθητικό κομμάτι της ταινίας, και παρ’ όλο που ο Del Toro έχει κάνει καλή δουλειά (έχοντας στο μυαλό μου τις πολύ ιδιαίτερες σελίδες του Mignola), είναι πως πιστεύω ότι θα έπρεπε η ταινία να έχει ένα πιο unique οπτικό αποτέλεσμα και να είναι λίγο περισσότερο σκοτεινή.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21