Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."
28

A History Of Violence

2005WriterJosh Olson DirectorDavid Cronenberg CastViggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt, Ashton Holmes, Peter MacNeill, Stephen McHattie New Line Cinema

Το A HISTORY OF VIOLENCE αποτελεί εξαίρεση. Είναι κατά πολύ ανώτερο της αρχικής του πηγής, του comic δηλαδή, πράγμα σπάνιο. Τις όποιες αδυναμίες του comic, τις καλύπτει η σκηνοθεσία του Cronenberg, αλλά και το σφιχτοδεμένο διασκευασμένο σενάριο από τον John Olson, με το οποίο πήρε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Πέρα από το προφανές, μια έρευνα μέ θέμα την ανθρώπινη βία, η ταινία αποτελεί μια κριτική πάνω στη στημένη κανονικότητα και τη σκηνοθετημένη ευτυχία του Αμερικανικού Ονείρου και περιλαμβάνει εξαιρετικές ερμηνείες από τους Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris και William Hurt. Ειδικά η Maria Bello εντυπωσιάζει, παίζοντας τον τυποποιημένο ρόλο “γυναίκα του πρωταγωνιστή”, με ιδιαίτερο βάθος και εκφραστικότητα.

“There are no such thing as monsters…”, είναι μια φράση μέσα από την ταινία, που πέρα από τη σημασία της για την ίδια, αποκτά μια ειρωνική και αυτοαναφορική χροιά, όταν σκεφτείς ότι μιλάμε για τον David Cronenberg. Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται από την παρουσία τεράτων και παραφυσικών φαινομένων και η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη του που απουσιάζουν αυτά τα στοιχεία, αφήνοντας την βία και το σεξ ως τα μόνα κοινά νήματα με την υπόλοιπη φιλμογραφία του.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21