Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."
27

The Dark Knight Rises

2012WritersJonathan Nolan, Christopher Nolan, David S. Goyer DirectorChristopher Nolan CastChristian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Gary Oldman Warner Bros

Στον επίλογο της τριλογίας του Nolan, η οποία έχει ως θέμα τον πόνο, ο Bane έρχεται στην Gotham για να ολοκληρώσει το σχέδιο του Ra’s Al Ghul, κλείνοντας τον αιματηρό κύκλο που ξεκίνησε στο BATMAN BEGINS, και ενώ ο Batman έχει από καιρό αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά τα γεγονότα με τον Harvey Dent, που διαδραματίστηκαν στο THE DARK KNIGHT.

Από τα πρώτα πλάνα της ταινίας, ο Nolan δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, καθώς η δράση είναι καταιγιστική και οι εξέλιξεις της ιστορίας φέρνουν τον ήρωα αντιμέτωπο με τα όριά του, ψυχικά και σωματικά. Οι εικόνες πάλλονται από τις απελπισμένες προσπάθειες του Bruce Wayne, τον οποίον συνδράμουν παλιοί (Gordon, Lucius Fox) και νέοι σύμμαχοι (Miranda, Selina) αμφιβόλων προθέσεων.

Ο Christian Bale ερμηνεύει έναν ανθρώπινο Batman, ο οποίος, μακριά από το παρελθόν του ως οργισμένος εκδικητής, είναι ένας τραγικός ήρωας, που αγωνίζεται να ξεφύγει από τη μοίρα του, ενώ ο Tom Hardy είναι στιβαρός στο ρόλο του αμείλικτου Bane. Η εισαγωγή των χαρακτήρων της δυναμικής Catwoman (Anne Hathaway) και του ιδεολόγου Blake (Joseph Gordon-Levitt) χαρίζουν μία πνοή ανανέωσης στην ιστορία, ενώ η χαρισματική Marion Cotillard γοητεύει στο ρόλο της. Ο κύριος Nolan αποχαιρετά τον Batman με μία ιστορία αντάξιά του, ειπωμένη στη διαπασών, με διακριτικό χιούμορ, διάχυτη μελαγχολία, αλλά πάνω από όλα με ελπίδα.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21