Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."
24

Road To Perdition

2002WriterDavid Self DirectorSam Mendes CastTom Hanks, Tyler Hoechlin, Paul Newman, Daniel Craig, Jude Law, Stanley Tucci, Jennifer Jason Leigh 20th Century Fox, DreamWorks

To ROAD TO PERDITION αποτελεί μια από τις λιγότερο αναγνωρίσιμες μεταφορές comic/graphic novel, καθώς το γεγονός ότι δεν είναι μεταφορά υπερηρωικού comic, δεν το κατέστησε εμφανές στον περισσότερο κόσμο, παρά μόνο στους πιο ψαγμένους αναγνώστες.

Το βαρύ source material από το Max Allan Collins, σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία του Sam Mendes, ο οποίος είχε θριαμβεύσει στα Oscar με το AMERICAN BEAUTY, αλλά και το εξαιρετικό cast, συνέθεσαν τις προϋποθέσεις για μια θαυμάσια ταινία. Άλλωστε, μερικές από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου είναι gangster-related (THE GODFATHER, THE UNTOUCHABLES, GOODFELLAS) και μπορεί τo ROAD TO PERDITION να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τις παραπάνω, αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικό. Η ιστορία ενός επαγγελματία εκτελεστή που αισθάνεται προδομένος από το αφεντικό του και ζητά εκδίκηση, είναι compelling πρώτη ύλη, ειδικά όταν οι πρωταγωνιστές είναι ο Tom Hanks και ο Paul Newman.

O Sam Mendes καταφέρνει να πάρει από καλές έως εξαιρετικές ερμηνείες από το πολύ δυνατό cast, ενώ το σκοτεινό cinematography, που θέτει τον τόνο της ταινίας, κέρδισε το Oscar. Αν δεν το έχετε δει, καλό θα ήταν να διορθώσετε αυτή την παράλειψη.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21