Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."
23

Spider-Man 2

2004WritersAlvin Sargent, Alfred Gough, Miles Millar, Michael Chabon DirectorSam Raimi CastTobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, J.K. Simmons Columbia Pictures

Δεν είναι εύκολο να έχεις φτιάξει μια ταινία τόσο επιτυχημένη και επιδραστική όσο το πρώτο SPIDER-MAN, να καλείσαι να αναλάβεις το sequel, και όχι μόνο να το ξεπερνάς, αλλά να δημιουργείς μια ταινία που, 10 χρόνια μετά, παραμένει κορυφαία στο είδος της. Αυτό ακριβώς, όμως, κατάφερε ο Sam Raimi.

Με το origin του ήρωα καθιερωμένο στη συνείδηση του κοινού, ο Raimi μπορούσε να επικεντρωθεί σε πιο… ζουμερά storylines. Λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή, ο Peter χάνει τις δυνάμεις του και βάζει στην άκρη την στολή, ο Harry συνεχίζει την πορεία προς την υιοθέτηση της ταυτότητας του Goblin και η Mary Jane αρραβωνιάζεται (OK, δεν έχουν όλοι τόσο ζουμερά storylines). O χαρακτήρας που ξεχωρίζει είναι αυτός του Doctor Octopus, χάρη στην ερμηνεία του εξαιρετικού Alfred Molina, ο οποίος δίνει το κατάλληλο βάθος στην τραγική ιστορία του Otto Octavius.

Και στον τεχνικό τομέα, η ταινία είναι άριστη. Τα εφέ είναι βελτιωμένα, οι σκηνές μάχης είναι πιο καλοφτιαγμένες και πιο ζωντανές (γίνεται να ξεχάσει κανείς την θρυλική μάχη του Spidey με τον Ock στο τρένο) και η μουσική του Danny Elfman, που ντύνει την ταινία, είναι απλά εμβληματική.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21