Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"
11

Guardians Of The Galaxy

2014WritersJames Gun, Nicole Perlman DirectorJames Gunn CastChris Pratt, Bradley Cooper, Dave Bautista, Vin Diesel, Zoe Saldana Marvel Studios

Από τις σόλο ταινίες για κάθε Avenger ξεχωριστά και στο αναπόφευκτο crossover τους, μέχρι τις αλληλοσυνδεόμενες σειρές του Netflix, πολλά ρίσκα πάρθηκαν στην οκταετή πορεία που έχει διανύσει το MCU μέχρι σήμερα. Η πραγματική “fuck you” κίνηση της Marvel, όμως, που απέδειξε ότι το brand της και μόνο αρκεί για να πουλήσει ένα προϊόν, ονομάζεται GUARDIANS OF THE GALAXY.

Η obscure ομάδα διαγαλαξιακών ηρώων έφερε την υπογραφή του James Gun, ο οποίος είχε ένα σαφές όραμα για το τι έπρεπε να είναι οι Guardians της μεγάλης οθόνης: μια ταινία που δημιουργεί στον θεατή που βγαίνει από τον κινηματογράφο ένα αίσθημα ανάλογο με αυτό που δημιουργούσαν ταινίες όπως το STAR WARS, το RAIDERS OF THE LOST ARK ή το BACK TO THE FUTURE.

Με όσες cult πινελιές χρειάζονται για να χαρακτηριστούν cool και όσο mainstream χρειαζόταν για να κόψουν εισιτήρια, οι Guardians αποτέλεσαν έκπληξη για πολλούς. Η ταινία ήταν αστεία, η δράση ήταν καλά σκηνοθετημένη και το soundtrack έφερε ένα νεότερο κοινό σε επαφή με την μουσική των 70s και 80s. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι Guardians ήταν διασκεδαστικοί.

Κι ας μας άφησε η επιτυχία τους με έναν πικρόχολο geek ελιτισμό του τύπου “εμένα μου άρεσε ο Rocket Raccoon και πριν γίνει cool”.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11