Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"
13

American Splendor

2003WritersHarvey Pekar, Joyce Brabner, Shari Springer Berman, Robert Pulcini DirectorsShari Springer Berman, Robert Pulcini CastPaul Giamatti, Shari Springer Berman, Harvey Pekar Good Machine

Όταν μιλάμε για πολύ καλά comics και ανάλογου επιπέδου μεταφορές στην μεγάλη οθόνη, το AMERICAN SPLENDOR θα έπρεπε απλά να βρίσκεται στην δεκάδα. Δυστυχώς, ούτε το comic, αλλά ούτε και η ταινία – λόγω του αυτοβιογραφικού και ανεξάρτητου χαρακτήρα τους – δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής ανάμεσα στους οπαδούς της 7ης και της 9ης Τέχνης, όπως για παράδειγμα το SIN CITY.

Ένα αριστουργηματικό αυτοβιογραφικό underground comic από τον Harvey Pekar, ο οποίος δε ντρέπεται να δείξει τις πραγματικές πτυχές του χαρακτήρα του, ο ορισμός του slice of life storytelling, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη και όχι μόνο δικαιώνει το original υλικό, αλλά του δίνει και την απαραίτητη χροιά, ώστε να σταθεί ως μια ταινία που δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι το comic που αποτέλεσε την αρχική έμπνευση.

Μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Paul Giamatti, ιδανική σκηνοθεσία, ένας σκασμός βραβεία και ένα Οscar nomination για μια ταινία, που το budget της φαντάζει αστείο στο Hollywood. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένας comics fan που να μην έχει διαβάσει Harvey Pekar και να μην έχει δει αυτή την ταινία.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11