All-New X-Men #1

Μία πιο "back to basics" προσέγγιση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New X-Men #1

WriterDennis HopelessArtistMark BagleyPublisherMarvel Comics

Με το relaunch των X-τίτλων να αποτελείται από αρκετούς εκπροσώπους, το ALL-NEW X-MΕΝ έπρεπε να βρει έναν τρόπο να διαφοροποιηθεί. Γυρνώντας πίσω στην εκδοτική ιστορία των μεταλλαγμένων, λοιπόν, τα μεγάλα κεφάλια στη Marvel επέλεξαν την πιο πρωτόλεια και “back to basics” προσέγγιση.

Οι original νεαροί X-Men (πλην της Jean Grey, αλλά μαζί με τους All-New Wolverine, Kid Apocalypse και Oya) παίζουν ένα ρόλο που έχουν να παίξουν με τόση θέρμη από την πρώτη δεκαετία της ζωής τους: αυτόν των χαμένων εφήβων. Άλλωστε, έχουν μετατοπιστεί στο χρόνο εδώ και μήνες και καλούνται με τη βία να ορίσουν τη θέση τους ως μεταλλαγμένων, τη θέση τους στον κόσμο του μέλλοντος και τη θέση τους απέναντι στους μελλοντικούς εαυτούς τους και τις απογοητεύσεις που τους έχουν φέρει.

Το πρώτο αυτό τεύχος εντείνει ακόμη περισσότερο την “back to basics” προσέγγισή του, ξεκινώντας με την πλέον συνηθισμένη αποστολή των X-Men: να εντοπίσουν και να σώσουν κάποιον μεταλλαγμένο. Μόνο που, αυτή τη φορά, ο εν λόγω μεταλλαγμένος είναι ο Scott Summers, ο οποίος απαρνείται οτιδήποτε έχει να κάνει με τον μελλοντικό του εαυτό και αντιμετωπίζει τους φανατικούς οπαδούς του ενήλικα και τρομοκράτη Cyclops.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, ενδεχομένως το ALL-NEW X-MEN #1 να μοιάζει ανάλαφρο, σαν ένα υπερφυσικό teen drama. Και σε αυτό βοηθά και το πιο… γλυκό απ’ ότι συνήθως σχέδιο του Mark Bagley. Ωστόσο, είναι ένα comic με σίγουρη και σαφή κατεύθυνση (δύσκολα θα παραδεχτώ το ίδιο για άλλους τρέχοντες X-τίτλους) και σαφώς πιο πολυεπίπεδο από ότι φαίνεται.