Arrow S04E09

Dark Waters

Πολλές φορές, όταν βλέπουμε μια σειρά, ταυτιζόμαστε με κάποιους από τους χαρακτήρες και πολύ συχνά ζούμε με το φόβο μην πάθουν κάτι. Ανοσία από αυτό έχουν πάθει όσοι παρακολουθούν GAME OF THRONES, ή όσοι έχουν δει το SONS OF ANARCHY. Στο ARROW, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι! Αν έχετε παρακολουθήσει τα reviews μου για τη σειρά, θα ξέρετε ήδη ότι δεν πολυαγχωνόμαστε με τους θανάτους. Ωστόσο, στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν, είχαμε δει τον Oliver να κλαίει πάνω από έναν τάφο και όλοι περιμέναμε με αγωνία να μάθουμε ποιος είναι εκεί μέσα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, όμως.

Ο Oliver τα βάζει ξεκάθαρα πια με τον Damien Darkh, τον προκαλεί ως άνθρωπος και ως υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, αλλά και ως Green Arrow (αυτό που όλα τα προλαβαίνουν – να σώζουν την πόλη, να τρέχουν μια καμπάνια, να διοικούν μιαν εταιρεία, να είναι εισαγγελείς, να έχουν τέλεια μαλλιά, να ισορροπούν και τις σχέσεις τους – με ξεπερνάει). Την ίδια ώρα, το επεισόδιο ασχολείται με το αν και πότε ο Oliver θα κάνει πρόταση γάμου στη Felicity. Και μέσα σε όλο αυτό το υπέροχα ρομαντικό, χριστουγεννιάτικο κλίμα, ο Damien Darkh καταφέρνει να εδραιώσει τον εαυτό του ως έναν εξαιρετικό και disturbing κακό, αντάξιο των προσδοκιών μας, πράγμα που με κάνει να περιμένω την υπόλοιπη σεζόν με ανυπομονησία.

*Major Spoiler Alert (i.e. δείτε το επεισόδιο πρώτα)

arrow_s04e09_1

Τίποτα από τα παραπάνω δεν μας ενδιαφέρει. Ούτε τα flashbacks στο Lian Yu που προμηνύουν κάτι μεγάλο, ούτε το γεγονός ότι ο Darkh έχει φτιάξει έναν τεράστιο καλαμποκοχώραφο κάτω από την Star City. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε καν το ότι ο Oliver κάνει τελικά πρόταση γάμου στην Felicity, μπροστά στον κόσμο, και εκείνη δέχεται. Μας ενδιαφέρει ότι μάλλον οι σεναριογράφοι του ARROW έχουν τσαγανό. Και αυτό γιατί το επεισόδιο κλείνει με τη Felicity νεκρή!

Να εξηγηθώ, αγαπώ τη Felicity, την αγάπησα όπως όλος ο κόσμος από την πρώτη στιγμή. Αλλά η Felicity που όλοι αγαπήσαμε, αυτή που τα έχανε όταν ο Oliver έβγαζε την μπλούζα του, έχει πεθάνει πολύ καιρό τώρα. Το χαριτωμένο σπασικλάκι, η εξαιρετική, quirky hacker, έχει πετάξει εδώ και καιρό. Αυτή η σχέση με τον Oliver δεν έκανε καλό σε κανέναν από τους δύο, αν θέλουμε να παραδεχτούμε την αλήθεια. Όσο και να με λυπεί, ο θάνατός της θα επαναφέρει τον Arrow στον παλιό κακό εαυτό του. Ο θυμός, το πένθος και η οργή, θα τον κάνουν έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα και θα δούμε όλοι ξανά τη σειρά που αγαπήσαμε.